Erişilebilirlik

Moody's: 'Yunan Hükümetinin İflas Riski Hala Yüksek'


Yunanistan'da kemer sıkma önlemlerini protesto eden emekliler
Yunanistan'da kemer sıkma önlemlerini protesto eden emekliler

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Avrupa Birliği’nin borç krizinden çıkarmak amacıyla ikinci kurtarma paketi verdiği Yunanistan ekonomisinin temerrüde gitme tehlikesinin hala yüksek olduğunu bildirdi.

Yunanistan’a verilen 172 milyar dolarlık yardımı “ileriye doğru atılmış doğru bir adım” diye niteleyen Moody’s, bununla birlikte Atina hükümetinin, borcunun yarısından fazlasının silinmesine rağmen uzun yıllar ağır borç yükü altında yaşayacağını belirtti.

Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu olan Standard & Poors da, Yunanistan kısmen borcunu ödeyemediği için kredi notunu “SD – tercihli temerrüde” indirdi.

Avrupa Birliği liderleri, geçen hafta Yunanistan’a 172 milyar dolarlık ikinci yardım paketini onaylamıştı. Bunun karşılığında Yunan hükümeti, başta asgari ücret olmak üzere harcamalarda tasarrufa ve kamu sektöründe binlerce kişilik kesintiye gitmek zorunda kalacak.

Öte yandan Uluslararası Para Fonu IMF, İrlanda’ya verilen kurtarma paketinin 4 milyar 300 milyon dolarlık dilimini dün onayladı. Yunanistan’ın yanısıra İrlanda ve Portekiz hükümetleri de Avrupa Birliği ve IMF’den yüz milyarlarca dolar yardım aldı.

XS
SM
MD
LG