Erişilebilirlik

Mobil Telefon ve Tablet Bilgisayarlarda Yeni Seçenekler


Mobil Telefon ve Tablet Bilgisayarlarda Yeni Seçenekler
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00
Linki indirmek için
Nokia, Microsoft, Motorola gibi şirketlerin yeni ürünleri piyasaya süreceklerini açıklamalarının ardından, diğer şirketlerin de mobil telefon ve tablet bilgisayarlarda yeni modellerini açıklamaları bekleniyor. Bu da tüketiciler için yeni seçenekler anlamına geliyor.

Nokia ve Microsoft ortak bir açıklamada iki yeni akıllı telefon; Lumia 820 ve Lumia 920 modellerini tanıttı. Windows 8 işletim sistemini kullanacak modeller daha iyi kamera ve kablosuz şarj özelliğine sahip. Nokia yöneticisi Stephen Elop iki şirket arasındaki işbirliğine büyük önem veriyor: “Daha iyi ürünler sunabilmek için bu tür bir eko-sistemin içinde yer almamız gerekiyordu.”

Ekosistem, yazılım, donanım ve dijital şebekelerden oluşuyor. Apple ve Android’i geliştiren Google gibi şirketler akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarda işte bu ekosistemden yararlanıyor.

Elizabeth Fife, Güney California Üniversitesi’nde akıllı telefonlar üzerine araştırmalar yapıyor. Uzman, Microsoft’un da bu ekosisteme dahil olmak istediğini söylüyor: “Hem cihazı hem de hizmeti kontrol ettiğiniz anda elbette gücünüz de iki kat artıyor. Bir de platformun getirdiği güç var.”

Google tarafından satın alınan Motorola, Razr telefonunun üç yeni modelini çıkarıyor. Yeni Nokia akıllı telefonları, 4G teknolojisi kullanıyor.

Microsoft da bilgisayar, akıllı telefon ve tabletlerde kullanılabilecek yeni Windows 8 işletim sistemiyle sektörde yeniliklerin peşinde.

Elizabeth Fife, “Eskiden yalnızca Apple ve Google’un kendi ekosistemleri vardı. Artık yeni bir ekosistem olacak ki bu da tüketici için iyi bir gelişme,” diyor.

Önümüzdeki haftalarda tüketicilerin elektronik tercihlerini genişletecek başka ürünler de çıkacak. Amazon’un elektronik kitabının yeni modeli Windows 8 kullanan tablet bilgisayar da bunlar arasında.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG