Erişilebilirlik

Misrata'da Durum Gittikçe Kötüleşiyor


Misrata'da Durum Gittikçe Kötüleşiyor
Misrata'da Durum Gittikçe Kötüleşiyor

Kaddafi kuvvetlerinin Misrata’da düzenlediği saldırılarda en az 17 kişinin öldüğü bildirildi. Geçici bir tedavi merkezine saldıran Kaddafi güçleri, 47 kişiyi de yaraladı.

Yedi haftadır ağır saldırılar altında kıvranan kentte, insani durumun gittikçe kötüleştiği haber veriliyor. Misrata’da ölen sivillerin sayısı yüzlerle ifade ediliyor.

Öte yandan, ülkenin doğusundaki Ecdebiye’de Kaddafi’ye bağlı güçler, isyancı mevzilerini top ve roket ateşine tuttu. Kentte bulunan sivillerin ve isyancıların bir bölümünün yoğun ateşten kaçtıkları bildiriliyor. Araçlarla kaçan milisler ve sivil halk, çölü geçerek Bingazi’ye ulaşmaya çalışıyor. Halen kentte bulunan isyancılarınsa kenti savunmaya devam ettikleri belirtildi. Ecdebiye’nin batısında bir gün önce meydana gelen çatışmalarda en az yedi kişi ölmüş, 27 kişi yaralanmıştı.

Kaddafi kuvvetleriyle isyancılar, Ecdebiye’ye yakın olan petrol kenti Brega çevresinde de çatıştı. Birkaç kez el değiştiren kent, halen Kaddafi kuvvetlerinin kontrolünde bulunuyor.

Öte yandan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Libya’ya müdahale edilmesi yönünde aldığı kararın birinci ayı dün doldu. İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere’nin, Libya’ya kara birlikleri göndererek ülke topraklarını işgal etme gibi bir düşüncesi olmadığını açıkladı. Güvenlik Konseyi, kararında, “Libya’daki sivillerin korunması için gereken herşeyin yapılmasını” istemişti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG