Erişilebilirlik

Mısır'daki Saldırıyı Cihatçı Örgüt Üstlendi


Polis sitesini hedef alan bombalı saldırıda ölenlerden birinin cenazesini taşıyan Mısırlılar
Polis sitesini hedef alan bombalı saldırıda ölenlerden birinin cenazesini taşıyan Mısırlılar
Mısır’da bir polis sitesini hedef alan 15 kişinin öldüğü bombalı saldırının sorumluğunu Sina’da örgütlenmiş el-Kaide'den esinlenen bir grup üstlendi.

Ensar Beyt el-Mukaddes adlı grup yayınladığı açıklamada saldırının “Ebu Meryem” adlı bir intihar bombacısı tarafından düzenlendiğini belirtti.
Grup saldırının hükümetin İslamcıları ezme politikasına misilleme olduğunu da vurguladı.

Kahire’nin kuzeyinde Nil Vadisinin Mansura kentinde polis sitesi önünde bomba yüklü aracın patlaması sonucu 12’si polis 15 kişinin hayatını kaybederken 130’u aşkın kişi de yaralanmıştı.
Daha önce yaşanan ve güvenlik güçlerini hedef alan saldırıların sorumluluğunu da aynı grup üstlenmişti. Grup, Pazartesi günü web sitesinde yayınladığı bir mesajda benzer saldırıların artacağı uyarısında bulunmuştu.

İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim, saldırıdan Müslüman Kardeşleri ve diğer İslamcı Grupları sorumlu tutarken, Müslüman Kardeşler’in Londra ofisinden yapılan basın açıklamasında, saldırının Mısır’ın birlik ve beraberliğini bozmak amacıyla yapılmış olduğu vurgulanarak kınandı.
Bakan İbrahim, bombalamanın siyasi süreci etkilemeyeceğini belirterek, 14-15 Ocak tarihleri arasında yapılması planlanan anayasa referandumunun tarihinde bir değişiklik yapılmayacağını açıkladı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG