Erişilebilirlik

Mısır'da Uzlaşma Girişimi


Mısır’da bir araya gelen rakip siyasi gruplar yaklaşık 60 kişinin öldüğü şiddet olaylarının sona ermesi çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Müslüman Kardeşler partisinin liderleri ve laik karşıtları yaptıkları ortak açıklamayı, ülkedeki siyasi krizi sona erdirme yolunda atılmış önemli bir adım olarak niteledi.

Toplantı ülkenin en büyük dini otoritesi sayılan bin yıllık el-Ezher Üniversitesi’nin başkanı Şeyh Ahmed el-Tayyip tarafından düzenlendi. El-Tayyip, Mısır toplumunun istisnasız tüm kesimlerinin katıldığı bir siyasi diyaloğun, sorunları çözecek tek yol olduğunu söyledi.
Toplantıya katılan siyasi gruplar şiddeti reddeden ve yeni görüşme gündemini hazırlamak için bir komisyon kurulması kararı alan bir belge imzaladı.

Müslüman Kardeşler partisinin lideri Saad el-Katatni toplantıyı “tarihi bir gün” olarak nitelerken, muhalif liderlerden Muhammed ElBaradey, toplantıdan iyimser olarak ayrıldığını açıkladı.

El-Ezher üniversitesinin girişiminden önce Mısır Genelkurmay Başkanı çatışmaların sürmesi halinde devletin çökebileceği uyarısında bulunmuştu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG