Erişilebilirlik

Mısır’da Mübarek’in Duruşması Ertelendi


Hüsnü Mübarek tedavi gördüğü hastaneden duruşmaya götürülürken
Hüsnü Mübarek tedavi gördüğü hastaneden duruşmaya götürülürken

Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, 2011 yılında kendisini görevden devirmeye yönelik protestolardaki göstericilerin ölümüne sebep vermekten yargılandığı dava, mahkeme tarafından Kasım ayına ertelendi.

Duruşma ertelenmeden önce kısa bir konuşma yapan hakim, aralarında 86 yaşındaki Hüsnü Mübarek’in de bulunduğu duruşma salonunu dolduranlara, 160 bin sayfadan oluşan delillerin değerlendirilmesinin henüz tamamlanmadığını söyledi.

Bu, Hüsnü Mübarek’in yargılandığı davadaki ilk erteleme değil. Dava, bundan önce de birkaç kez farklı sebeplerden ertelenmişti.Başta Mübarek olmak üzere, İçişleri Bakanı ve güvenlik güçlerine bağlı altı görevli, yüzlerce protestocunun ölüm emrini vermekten yargılanıyor.

Darbe sonucu devrilen eski Cumhurbaşkanı Mübarek, protestocuların ölümüne sebebiyet vermek suçundan 2012 yılında tutuklanmış fakat bir yıl sonra serbest bırakılarak, askeri bir hastanede tutuklu olarak tedavi altına alınmıştı.

Mübarek’in devrilmesiyle birlikte demokratik seçimler yapılmış ve göreve Müslüman Kardeşler’e bağlı Muhammet Mursi gelmişti. Mısır ordusu, İslami değerlere eğilim gösteren bir anayasa çıkarmaya çalışmakla suçladığı Mursi’yi devirmişti.

Mursi’nin devrilmesinden sonra göreve ordunun istihbarat teşkilatı başkanı olan Abdül Fattah el-Sissi seçildi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG