Erişilebilirlik

Mısır'da Geçici Cumhurbaşkanı Göreve Başladı


Mısır'ın geçici cumnhurbaşkanı Adli Mansur yemin ederek göreve başlarken
Mısır'ın geçici cumnhurbaşkanı Adli Mansur yemin ederek göreve başlarken
Mısır’ın yeni geçici cumhurbaşkanı yemin ederek göreve başlarken güvenlik güçleri devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin yandaşlarını tutuklamaya başladı.

Mursi gözaltına alınmadan önce orduyu eleştirdi, eylemlerinin ” darbe" boyutuna ulaştığını söyledi ve Mısır halkını askeri müdaheleyi reddetmeye çağırdı.

Savcılık liderleri Muhammed Badie ve Hayrat el-Şatir dahil Müslüman Kardeşler’in 300 üyesi hakkında tutuklama emri çıkarttı. Badie ve el-Şatir grubun Kahire’deki genel merkezi önünde çıkan çatışmalarda sekiz göstericinin ölümünden sorumlu tutuluyor.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur televizyondan yayınlanan yemin töreninde cumhurbaşkanlığı görevini üstlenirken devrimin değerlerine bağlı kalacağını söyledi.

Genelkurmay başkanı General Abdül Fettah el-Sisi Çarşamba gecesi televizyonda yaptığı açıklamada Mısır anayasasının askıya alındığını, parlamentonun feshedildiğini belirtirken Cumhurbaşkanı Mursi’nin Mısır halkının beklentilerini yerine getirmediği için görevinden alındığını söylemişti

Cumhurbaşkanlığı görevini Anayasa Mahkemesi başkanının geçici olarak üstleneceğini de belirten el-Sisi yeni anayasa hazırlanacağını ve teknokratlardan kurulacak bir hükümetin ülkeyi yeni seçimlere götüreceğini açıklamıştı.
AçıklamaTahrir meydanında bekleyen büyük kalabalık tarafından sevinç gösterileri ve havai fişeklerle karşılanmıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG