Erişilebilirlik

Mısır'da Askeri Tesise Saldırı


Kahire’nin kuzeyinde bir askeri istihbarat binasını hedef alan bombalı saldırıda dört asker yaralandı. Bu, bir hafta içinde Nil vadisinde güvenlik güçlerine yönelik ikinci bombalı saldırı oluyor.
Bomba, Mısır başkentinin 100 kilometre kuzeyinde Enşas köyündeki binanın girişinde patladı ve arka duvarını kısmen çökertti.
Mısır ordusu yaptığı açıklamada olayı terörist saldırı olarak tanımladı ve Müslüman Kardeşler’in adını vermeden “karanlık güçler” tarafından düzenlendiğini belirtti.

Mısır’da ordu destekli geçici hükümet, geçen Salı günü Mansura kentinde 15 kişinin ölümüne yolaçan karakol bombalamasından sorumlu tuttuğu Müslüman Kardeşler’i resmen terör örgütleri listesine almıştı.

Müslüman Kardeşler, bombalı saldırıyı kınarken Sina’da üslenmiş el -Kaide sempatizanı Ensar Beytülmekdis adlı örgüt, Mısır’da İslamcılara yönelik kısıtlamalara misilleme amacıyla bomba yüklü aracı ­kendi üyelerinin patlattığını bildirmişti.

Örgüt, daha önce Sina’daki bombalı eylemler ve Eylül ayında Kahire’de İçişleri Bakanı Muhammet İbrahim’e yönelik suikast girişimini de üzerine almıştı.

Eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Temmuz ayında devrilmesinden beri radikal İslamcı gruplar tarafından girişilen silahlı ve bombalı saldırılanda yaklaşık 350 polis ve asker hayatını kaybetti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları, gerilim artıyor – 23 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG