Erişilebilirlik

Mısır'da 26 Kişiye İdam Cezası


Port Sait yakınlarında Süveyş Kanalı'ndan geçen bir gemi
Port Sait yakınlarında Süveyş Kanalı'ndan geçen bir gemi
Mısır’da 26 kişi Süveyş kanalından geçen gemilere saldırı planlama suçuyla mahkeme tarafından ölüm cezasına çarptırıldı.

Mahkeme idam kararını sanıkları gıyaplarında yargıladıktan sonra açıkladı.
Savcılar sanıkların saldırılara girişmek için bir terörist grup kurduklarını iddia etmişti.

Mısır’ın kuzeydoğusundaki kanal Akdeniz’i Kızıldeniz’e bağlıyor.

Öteyandan Salı günü Mısır’da istifa eden kabinenin bayındırlık bakanı, yeni kabineye başbakan olarak atandı.

Geçici hükümet, Pazartesi günü sürpriz bir kararla istifa etmişti. Geçici Devlet Başkanı Adli Mansur, bayındırlık bakanı İbrahim Mehlab’ı Başbakan olarak atadı. Mehlab eski kabinede bayındırlık bakanlığının yanı sıra devlete ait, Mısır’ın en büyük inşaat şirketini de idare ediyordu.

İbrahim Mehlab, yeni hükümeti birkaç gün içinde kuracağını açıkladı. Yeni başbakan ayrıca Mısır’da asayişi yeniden tesis etme ve “terörizmi her köşede ezme” sözü verdi.

Mısır son günlerde hükümetin ekonomi politikalarının protesto edildiği bir dizi grev eylemine sahne oluyor. Nisan ayında ülkede cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak.

Kabinenin yeniden şekillendirilmesi, eski hükümette savunma bakanlığı görevini yürüten Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el -Sisi’nin cumhurbaşkanlığına aday olmasının da yolunu açacak.

Geçen Temmuz ayında eski Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi’ye yapılan darbeden bu yana, geçici hükümetin başında başbakan olarak Hazım el Biblavi görev yapmıştı.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG