Erişilebilirlik

Mısır'da Olaylar Durulmuyor


Üç kentte 30 günlük sıkı yönetim ilan edilmesinden sonra Kahire’de protestocularla polis yeniden çatıştı

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin hükümet karşıtı ayaklanmaların merkezinde yer alan üç kentte 30 günlük sıkı yönetim ilan etmesinden sonra Kahire’de protestocularla polis yeniden çatıştı.

Muhammed Mursi devlet televizyonunda halka hitap ettiği konuşmasında bugünden itibaren Port Said, İsmailiye ve Süveyş’te gece sokağa çıkma yasağı uygulanacağını bildirmişti.

Ulusal diyalog çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Mursi muhalif grupları ve siyasetçileri kendisiyle görüşmeye davet etti. Ana muhalefet partisi Ulusal Kurtuluş Cephesi, Mursi’nin çağrısını samimi ve içten bulmadıkları için görüşmeye katılmayacaklarını bildirdi.

Amerika’nın Sesi Kahire muhabiri Elizabeth Arrott, diğer muhalif grupların da Mursi’nin görüşme talebine karşılık vermediğini ve muhaliflerin, Mursi’nin kendilerini dinlemediğini, önerilerini hiçbir zaman uygulamaya koymadığını söylediğini bildiriyor.

Öte yandan hükümet, Cumhurbaşkanı Mursi’nin güvenliği sağlamak için polise yardım etmek amacıyla orduyu görevlendirmesine olanak tanıyan yasa tasarısını onayladı.

Bazı kentlerde halk sıkı yönetim kararını öfkeyle karşıladı. Protestocular Kahire’de polise taş atarken polis de saldırıya göz yaşartıcı gazla yanıt verdi. Port Said ve Süveyş’te de çatışmalar olduğu bildiriliyor.

Eski lider Hüsnü Mübarek’in devrilmesine yol açan ayaklanmanın ikinci yıldönümü kutlamaları sırasında patlak veren şiddet olaylarında neredeyse 50 kişi öldü.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG