Erişilebilirlik

Mısır’da Mursi Taraftarları Geri Adım Atmıyor


Mursi’nin ordu müdahalesiyle devrilmesinin ardından Mısır sokaklarında şiddet tırmanırken Müslüman Kardeşler orduya meydan okudu

Mısır’ın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin taraftarları yaklaşık bir ay önce geçici hükümet kurmak için ordu desteğiyle atılan adıma karşı akşam saatlerinde protesto yürüyüşleri düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Mursi’yi destekleyen grup, yayınladığı mesajda ayrıca Mısırlıllar’ı, Salı günü de ‘ özgürlük ve onurunu geri al’ teması çerçevesinde bir milyon kişinin katılacağı bir protesto yürüyüşüne çağırdı.

Mısır ordusu, Mursi taraftarlarını askeri tesislerden, özellikle de askeri istihbarat merkezinden uzak durması konusunda uyardı. Yetkililer, bu tesislerin hayati öneme sahip olduğunu ve buralara yaklaşan herkesin, kendini tehlikeye atmış olacağını açıkladı.
Bu arada Avrupa Birliği Dış Politika Temsilcisi Catherine Ashton Mısır’ın geçici yönetimiyle biraraya gelmek üzere bir kez daha Kahire’ye gitti.

Ordu ve Mursi yandaşları arasındaki gerginlik Kahire Üniversitesi yakınlarındaki Adeviyye Camii çevresinde Pazar günü de sürdü. Göstericiler, Mursi göreve dönene kadar eylemlerin süreceğini bildirdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG