Erişilebilirlik

Mısır’da Halk İkiye Bölündü


Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi’nin yandaşları ve karşıtları, İskenderiye sokaklarında kimi zaman silahla, kim zamansa havai fişeklerle birbirlerine saldırdı. Ölen iki kişiden biri, fotoğraf çekmek isteyen bir Amerikalı

Mısır’da Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi’nin yandaşları ve karşıtları, İskenderiye sokaklarında kimi zaman silahla, kim zamansa havai fişeklerle birbirlerine saldırdı.

Polis kalabalıkları zırhlı araçlar ve göz yaşartıcı gazla durdurmaya çalıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Mursi’nin karşıtları, Mursi’nin yetiştiği Müslüman Kardeşler hareketinin siyasi bürosunu ateşe verdi.

Yetkililer iki kişinin öldüğünü bildirdi. Ölenler arasında gösterilerin fotoğrafını çekerken bıçaklanan bir de Amerikan vatandaşı bulunuyor. Amerika Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını Mısır’a seyahat etmemeleri konusunda uyardı. Kalması zorunlu olmayan bazı büyükelçilik personeli ve ailelerinin de ülkeden ayrılacağı bildirildi.

Mursi karşıları Kahire’nin sembolleşmiş Tahrir Meydanı’nı doldurmaya devam ediyor. Mısır bayrağı sallayan göstericiler, Cumhurbaşkanı’nın istifasını istiyor. Göstericiler, Mursi’nin göreve gelişinin birinci yılını dolduracağı Pazar günü büyük bir eylem düzenlemeye hazırlanıyor.

Muhalefet, Cumhurbaşkanı Mursi’yi ve Müslüman Kardeşler’i, laik Mısırlılar’ın haklarını gasp etmekle suçluyor.

Muhalefeti darbecilikle suçlayan Mursi yandaşları da Cumartesi ve Pazar günleri sokaklara dökülmeye hazırlanıyor

Mısır ordusu, taraflara şiddet olaylarına son verme ve aralarındaki görüş ayrılıklarını çözme çağrısı yaptı. Ancak taraflardan hiçbiri uzlaşmaya yanaşmıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG