Erişilebilirlik

Milletvekilleri Saldırıya Uğrayan TBMM Sığınağından Bildiriyor


Türkiye Büyük Millet Meclisi, darbe girişimi iddiaları sonrası İstanbul ve Ankara’da gerçekleşen saldırılardan en çok hedefi olan noktalardan biri oldu. Amerika’nın Sesi’ne TBMM binasında olanları anlatan CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, olayın detaylarının ortaya çıkmasıyla, meclis binasına gittiğini ve çok sayıda patlama ve silah sesine tanıklık ettiğini aktardı.

Bülent Öz, “milli iradeye sahip çıkmak” için TBMM’ye gelen - hem iktidar hem de muhalefet partisinden yaklaşık 150 milletvekilinin saldırılar nedeniyle meclis sığınağında beklemek zorunda kaldıklarını bildirdi.

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz TBMM Sığınağından Bildiriyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:07:22 0:00

Meclis sığınağından Amerika’nın Sesi’ne bağlanan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de, patlama sonrası meclis salonunu yoğun bir toz bulutu kapladığını, o dakikadan sonra salonda durmanın imkansız hale geldiğini ve sığınağa gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök TBMM Sığınağından Bildiriyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:15 0:00

(Bu haber Amerika'nın Sesi Ankara muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu'nun katkısıyla hazırlanmıştır. )

  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG