Erişilebilirlik

Milwaukee’de Sokak Gösterileri Şiddete Dönüştü


Milwaukee’de Sokak Gösterileri Şiddete Dönüştü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:29 0:00

Wisconsin eyaletinin Milwaukee kentinde bir siyah Amerikalı’nın yine siyah bir polis memurunun kurşunuyla yaşamını yitirmesinin ardından kentte hareketli anlar yaşandı. Haftasonu boyunca sokaklarda protesto gösterileri düzenlendi. Gösteriler yer yer şiddete dönüştü. Araçlar, bazı binalar ve bir benzin istasyonu ateşe verildi.

Kentte Pazar gecesi düzenlenen protesto gösterisinde de silah sesleri duyuldu. Yaralanan bir kişi hastanede tedavi altına alındı. Kalabalığı dağıtmak isteyen polise taşlar fırlatıldı. Polis bazı göstericileri gözaltına aldı.

23 yaşındaki Sylville Smith’in kullandığı araç polis tarafından durdurulmuş, Smith’in elindeki silahı bırakmaması üzerine de ateş açıldığı belirtilmişti.

Milwaukee Polis Müdürü Edward Flynn, Smith’in aracının neden durdurulduğu konusunda açıklama yapmadı sadece “şüpheli davranışı görüldü” ifadesini kullandı.

Polis yetkilileri Smith’in suç dosyasının kabarık olduğunu da kaydetti.

Sadece Milwaukee değil, haftasonu New York da hareketliydi. Ülkenin en büyük kentinde bir imam ve yardımcısı Queens’teki bir camiden çıktıktan sonra arkalarından yaklaşan biri tarafından başlarından vurularak öldürüldü.

Saldırının nedeni henüz netleşmiş değil.

Bölgede yaşayan Bangladeşliler, saldırının nefret suçu çerçevesinde değerlendirilmesini istiyor.

New York Polisi cinayetleri işlediği düşünülen erkek şüphelinin bir resmini yayınladı. Şüphelinin 30-40’lı yaşlarda, sakallı ve gözlüklü olduğu belirtiliyor. New York Times’ın haberine göre öldürülen imam Maulama Akonjee saldırı sırasında 1.000 dolar taşıyordu, para saldırıdan sonra da çalınmadı.

New York Belediye Başkanlığoı’ndan yapılan açıklamada da Blasio’nun soruşturmayı yakından takip ettiği kaydedildi ve New York polisinin adaleti sağlayacağı vurgulandı.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi Yöneticisi Afaf Nasher tarafından yapılan açıklamada da öldürülenler için “çok sevilen insanlardı” ifadeleri kullanıldı.

Haziran ayında Orlando’da gece kulübüne düzenlenen ve 49 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı sonrası Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, camilerde güvenliğin artırılması çağrısında bulunmuştu.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG