Erişilebilirlik

Midyat Saldırısı 'İntihar Eylemi'


Midyat’ta aralarında polislerin de bulunduğu en az altı kişinin öldüğü karakola düzenlenen bombalı saldırıyı PKK üstlendi.

PKK’nın askeri kanadı HPG’ye ait web sitesinde “8 Haziran günü saat 11.00’de Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan Faşist devlet güçleri Emniyet Müdürlüğüne yönelik Nusaybin şehitleri başta olmak üzere Komutan Kawa ve Xeyri yoldaşlar anısına Dirok Amed arkadaşımız tarafından kapsamlı bir fedai eylem gerçekleştirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Saldırıda 30’dan fazla kişi de yaralanmıştı.

Olayı incelemeye giden Amerika’nın Sesi muhabirleri Mahmut Bozarslan ve Hatice Kamer’le bir başka muhabir arkadaşları Sertaç Kayar, Midyat’ta öfkeli bir kalabalığın saldırısında linç edilmek istendi. Hayatlarını zor kurtaran Bozarslan, Kamer ve Kayar saldırıda yaralanırken tedavilerini başka bir ilçede yaptırmak zorunda kaldı.

Güneydoğu’da bir yıl önce çatışmaların yeniden başlamasının ardından güvenlik kuvvetlerine mensup en az 500 asker ve polis ölürken, askeri kaynaklar Türkiye ve Irak’ın kuzeyinde 4 bin 900’e yakın PKK’lının öldürüldüğünü bildiriyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG