Erişilebilirlik

Microsoft’tan Yeni İşletim Sistemi: Windows 10


Yazılım devi Microsoft, bir sonraki işletim sistemi olan Windows 10’un firmanın daha önceki üç işletim sistemini kullananlara bir yıl boyunca ücretsiz olacağını açıkladı

Microsoft, en son çıkardığı ve tüm dünyada kapsamlı kullanıma sahip Windows işletim sisteminin üzerinden iki yıl geçtikten sonra yeni işletim sistemi Windows 10’u bu yıl sonunda piyasaya süreceğini açıkladı.

Microsoft Genel Müdürü Satya Nadella, kişilerin Windows’u sadece kullanmalarını değil, “kullanmaktan büyük keyif almalarını” istediklerini söyledi.

Nadella, yeni Windows’un uygulamaları, dosyaları, programları ve her türlü bilgileri Windows ile uyumlu masa üstü bilgisayar, tablet ve telefonlar arasında kolaylıkla aktarabilmeyi sağladığını belirtti. Nadella ayrıca Windows 10’un Spartan adı verilen yeni bir internet web tarayıcısına sahip olacağını ve tarayıcının da Cortana adı verilen ve sesli komutla çalışan kişisel bir asistan içereceğini kaydetti.

Kullanıcıların birçoğunu Windows 7 işletim sisteminden Windows 8’e geçmeye ikna edemeyen Microsoft, işletim sisteminin son sürümünün öncekilerden tamamen farklı olacağını vurgulamak için Windows 9 yerine, 10’u piyasaya sürme kararı aldı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG