Erişilebilirlik

Microsoft ‘un Yeni Hamlesi İşe Yarayacak mı?


Microsoft ‘un Yeni Hamlesi İşe Yarayacak mı?
Microsoft ‘un Yeni Hamlesi İşe Yarayacak mı?

Google gibi teknoloji devleri karşısında rekabet gücünü bir ölçüde kaybeden Microsoft, Internetten telefon hizmeti veren Skype’ı satın aldı. Microsoft’un bu adımla, akıllı cep telefonları ve tablet bilgisayarlar pazarında kendine daha iyi yer edinmeye çalışıyor.

Microsoft, 170 milyondan fazla kullanıcısı olan Skype’la, cep telefonu pazarındaki payını arttırmayı ve daha fazla şirkete video konferans hizmeti sunmayı umuyor.

Şirket yöneticisi Steve Ballmer, Skype’ın alınmasının Microsoft’un 36 yıllık geçmişindeki en büyük anlaşma olduğunu söylüyor. “Bu Skype için büyük bir gün, ama Microsoft için daha da önemli. Bu yeni birimle müşterilerimize yeni nesil iletişim alanında yeni bir hizmet sözü veriyoruz.”

Ancak uzmanlara göre çok kullanıcısı olsa da zarar eden bir şirkete 8,5 milyar Dolar ödemek yanlış bir karar.

“Skype’ı isteyen çoktu”

PC Magazine Genel Yayın Yönetmeni Dan Costa, “Skype’ın Google ve Facebook’la da görüşme yaptığını duyunca Microsoft derhal harekete geçme gereği duydu,” diyor.

Costa “Microsoft, rakiplerini safdışı etmek için bu kadar parayı ödedi. Skype’la ilgilenen çok sayıda firma vardı. Birçok kişi Google’un Skype’ı almak istediğini söylüyordu. Bu yüzden Microsoft, rakiplerini geride bırakmak için bu kadar çok para önerdi,” dedi.

Microsoft, son sekiz yılda satışlarını ve karını iki kat arttırsa da yeni rakipleri karşısında gerileyebileceği yolunda hissedarlarının duyduğu kaygıları giderebilmiş değil. Ancak Costa, Skype’ın alınmasıyla Microsoft’un sosyal paylaşım alanındaki eksikliğini biraz olsun gidereceğini söylüyor:

“Bir süre sonra Skype, Windows 7’ye eklenir. Bu da Skype kullanıcılarının sayısını arttırır. Bu uygulamalarda kullanıcı sayısı arttıkça, şirketin de değeri artıyor.”

Microsoft Skype’la birleşince ne olur ?

Skype Yöneticisi Tony Bates, merkezi Lüksemburg’daki şirketin Avrupa operasyonlarını yürütecek. Bates’e göre, anlaşma tutarı, Microsoft’un yeni platform ve yeni kullanıcılar kazanmaya verdiği önemi gösteriyor.

Bates, “Önümüzde heyecan verici bir dönem var, Skype belki Xbox’la veya başka Microsoft ürünleriyle entegre edilecek. Microsoft’un çok-platformlu kullanıcılarına veya Microsoft kullanıcılarına verdiği destek taahhüdü çok önemli,” görüşünde.

Ancak Skype anlaşmasından sonra Microsoft’un hisseleri %1’den fazla değer kaybetti. Anlaşmanın yürürlüğe girmesi için Microsoft hissedarlarınca bu yıl sonuna kadar onaylanması gerekiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG