Erişilebilirlik

Michigan'da Seçmenin En Öncelikli Konusu Ekonomi


Michigan'da Seçmenin En Öncelikli Konusu Ekonomi
Michigan'da Seçmenin En Öncelikli Konusu Ekonomi

Michigan ekonomisi son birkaç yıldır zor durumda. Toparlanma işaretleri alınsa da Kalamazoo Ticaret Odası Başkanı Steward Sanstrom seçmenlerin partilere güvenlerini kaybettiğini söylüyor

Michigan eyaletinin Kalamazoo kentinde kar yağıyor.

Colleen Bult’un beş çocuğu evde eğitim görüyor. Bult, eşiyle birlikte sürekli geçim kaygısı yaşadıklarını söylüyor: “Eşimin işi olduğu için hergün şükrediyoruz. Sürekli yarın işini kaybederse ne olur diye düşünüyoruz.”

Michigan eyaletinde birçok kişi daha sınırlı şartlar altında geçinmeye çalışıyor.

Cumhuriyetçi Partili başkan aday adayı Mitt Romney, seçmenlerin kaygısını anladığını söylüyor: “Çok zor biliyorum. Bu ülkede başı dertte olan çok kişi var.”

Kamuoyu yoklamaları Romney’in rakibi eski Pennsylvania senatörü Rick Santorum’la başa baş gittiğini gösteriyor.

Michigan ekonomisi son birkaç yıldır zor durumda. Toparlanma işaretleri alınsa da Kalamazoo Ticaret Odası Başkanı Steward Sanstrom seçmenlerin partilere güvenlerini kaybettiğini söylüyor: “Hayat pahalı. Benzin fiyatları arttı. Ancak bunun yanında gelir rakamları artmıyor. Bu da durumu zorlaştırıyor.”

David Rhoa için artan benzin fiyatları ciddi bir kaygı nedeni. Lake Michigan Mailers şirketinin başkanı Rhoa, şirketin benzin giderinin haftada 10 bin dolar olduğunu söylüyor. Bu, küçük işletme sahiplerinin sorunlarından sadece biri. David Rhoa şöyle konuşuyor: “Michigan’da yaşananlara baktığınızda; Washington’daki tartışmalara baktığınızda herhangi bir tahmin yürütmek mümkün mü? Bundan sonra ne olacak, bilebilir miyiz? Bu belirsizlik sıradan insanları çok ciddi etkiliyor. Çünkü, vatandaş bundan sonra olacakları bilmiyor.”

Rhoa’yla konuştuğumuzda kime oy vereceğini kararlaştırmamıştı.

Colleen Bult ise, Rick Santorum’u desteklediğini söyledi.

Ancak Bult, bir çocuğunun üniversite öğrencisi olduğunu; dört çocuğunu daha okutması gerektiğini söylüyor ve hiçbir adayın bu masrafın nasıl karşılanacağını bilmediğini vurguluyor.

Michigan’da yapılan son kamuoyu yoklamaları Romney’in yüzde 32; Santorum’un yüzde 28 oranında destek bulduğunu gösteriyor. Ancak bu araştırmanın hata payı yüzde 4.

XS
SM
MD
LG