Erişilebilirlik

Michelle Obama'dan Genç Afrikalılara Liderlik Çağrısı


Michelle Obama, Güney Afrika'da ırkçılığa karşı direnişin simgesi olan Soweto'da düzenlenen Genç Afrikalı Kadın Liderler Forumu'na hitaben konuşurken (22 Haziran 2011)
Michelle Obama, Güney Afrika'da ırkçılığa karşı direnişin simgesi olan Soweto'da düzenlenen Genç Afrikalı Kadın Liderler Forumu'na hitaben konuşurken (22 Haziran 2011)

Başkan Obama'nın eşi Michelle Obama genç Afrikalıları ülkelerinde liderlik rolünü üstlenmeye ve Afrika kıtası için daha iyi bir gelecek yaratmak üzere birlik olmaya çağırdı.

Güney Afrika'yı ziyaret eden Bayan Obama, Soweto'da tarihi bir kilisede coşkulu bir genç kadına hitaben duygusal bir konuşma yaptı. Kilise, Güney Afrika'da ırkçılığa karşı direniş hareketinin merkezi olarak biliniyordu.

Michelle Obama, Amerika'nın, genç Afrikalılardan ekonomiyi düzeltme, fırsat eşitliği yaratma, yolsuzluğu ortadan kaldırma, serbest seçimleri gerçekleştirme ve kadınların ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmediği bir ortam yaratma gibi beklentileri olduğunu söyledi.

Başkanın eşi, gelecek nesil liderleri Afrika'da açlığa, yoksulluğa ve HIV/AIDS gibi hastalıklara son vermeye çağırdı.

Amerikan tarihinde ilk Afrika kökenli başkan eşi olan Michelle Obama, Afrikalı gençlerin bağımsızlık ve özgürlük uğruna büyük fedekarlık yapan bir neslin torunları olduğunu söyledi. Obama, Afrika kıtası için daha iyi bir geleceği gerçekleştirmenin kolay olmayacağını belirtti.

Amerikan hükümetinin desteğiyle genç Afrikalı kadın liderler için düzenlenen forumdaki konuşmasından sonra Bayan Obama, Soweto'da bir müzeyi ziyaret etti ve ardından Cape Town'a geçti.

Michelle Obama, kızları Malia ve Sasha ve annesiyle birlikte iki güney Afika ülkesini ziyaret ediyor. Obama ailesi Salı günü Johannesburg'da, Güney Afrika'da ırkçılıkla mücadele hareketinin lideri ve eski Cumhurbaşkanı Nelson Mandela'yı evinde ziyaret etti.

Michelle Obama, Cumartesi günü iki günlük bir ziyaret için Botswana'ya geçecek.

XS
SM
MD
LG