Erişilebilirlik

Michael Jackson’ın Ölümüyle İlgili Dava Sürüyor


Michael Jackson’ın Ölümüyle İlgili Dava Sürüyor
Michael Jackson’ın Ölümüyle İlgili Dava Sürüyor

Ünlü pop yıldızı Michael Jackson’ın 2009 yılı Haziran ayında aşırı miktarda ilaç alarak ölmesine yolaçtığı söylenen doktorun duruşmasında savcılığın tanıkları dinlendi.

Michael Jackson’ın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan doktor Conrad Murray’in davasında savcılık iddianameyi sundu. Savcılığın son tanığı doctor Steven Shafer, Murray’in Michael Jackson’a uyku ilacı olarak propofol vermesinin son derece yanlış olduğu yolunda ifade verdi. Anestezi uzmanı olan Shafer, propofol’un uyku ilacı olarakkullanılamayacağını vurguladı, ayrıca doktor Murray’in ilacı verdikten sonra Michael Jackson’ın durumunu kontrol altında tutmamasının büyük bir hata olduğunu söyledi.

Murray Michael Jackson’a aşırı dozda anestezi ilacı propofol verdikten sonra ünlü şarkıcının sağlık durumunu denetlememekle suçlanıyor. Savcılar Murray’in Michael Jackson’a öldürücü dozda ilaç verdikten sonra gerekli müdahaleyi yapmamasının da ölüme sebebiyet vermek olduğunu savunuyor. Murray ve avukatlarıysa Michael Jackson’ın ilacı kendisinin aldığını ve kendi ölümüne neden olduğunu iddia ediyor.

Önümüzdeki günlerde Murray’in avukatları 15 tanık dinletecek. Kardiolog olan Conrad Murray, ünlü popçunun ölümüne neden olduğuna karar verilir ve hüküm giyerse dört yıl hapis cezasına çarptırılacak ve doktorluk lisansı iptal edilecek.

Michael Jackson 25 Haziran 2009 tarihinde Los Angeles’da kiraladığı malikanede ölmüştü. Sanatçı 50 yaşındaydı. Pop yıldızının doktoru Murray, Jackson’a uyuyabilmesi için propofol verdiğini itiraf etmişti. Propofol’ün uyku ilacı olarak kullanılmasına izin verilmiyor.

Amme davasından ayrı olarak Michael Jackson’ın babası da doktor Conrad Murray aleyhinde dava açtı. Sanatçının babası, Murray’I doktorlar ve paramediklere yalan söyleyerek oğlunun ölmesine göz yummakla suçluyor.

XS
SM
MD
LG