Erişilebilirlik

Michael Jackson'ın Doktoruna Dört Yıl Hapis


Dr. Conrad Murray çıkarıldığı duruşmada
Dr. Conrad Murray çıkarıldığı duruşmada

Ünlü pop yıldızı Michael Jackson’ın ölümünden sorumlu tutulan özel doktoru dört yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Davası altı ay süren Doktor Conrad Murray geçen ay jüri tarafından ölüme sebebiyet vermekten suçlu bulunmuştu.

Michael Jackson’un ölümünü kaza olarak değerlendirmeyi reddeden mahkeme yargıcı, pop yıldızının Dr. Murray’in aldığı kararlar sonucu hayatının tehlikeye girdiğini ve öldüğünü açıkladı. Yargıç aynı zamanda doktoru hastasına olan yükümlülüklerini yerine getirmemekle de suçladı.

Savcı, Dr. Murray’in Michal Jackson’ın uyumasına yardımcı olmak için bu iş için uygun görülmeyen propofol adlı ağır anestezi ilacı verdiği ve daha sonra hastasını kendi başına bıraktığını önesürmüştü. Doktor aynı zamanda Jackson tepki vermeyince acil yardıma başvurmayı reddetmekle de suçlanmıştı

Michael Jackson
Michael Jackson
Michael Jackson Haziran 2009’da evinde uykusunda öldü. Jackson, Los Angeles’taki evinde Avrupa’da yapacağı konserlere hazırlanıyordu.

Murray’in avukatları, Jackson’ın doktoruna söylemeden ölümcül doz aldığını savunmuştu. Avukatlarının suçsuz olduğunu iddia etmesine rağmen Murray sanık sandalyesinde kendini savunmak için ifade vermeyi reddetmişti.

Mahkeme tarafından dört yıl hapse çarptırılsa da Murray'in California eyaletindeki cezaevlerinin aşırı kalabalık olmasından dolayı en fazla iki yıl yattıktan sonra serbest bırakılabileceği bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG