Erişilebilirlik

MHP’de Sürpriz Aday: İhsanoğlu


TBMM’deki muhalefet partilerinden MHP, en az şaşkınlıkla karşılanan aday listesiyle dikkat çekerken tek sürpriz isim Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığı kulislere önceden yansıdığı için bugün sadece yeri merak konusuydu. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ile MHP’nin çatı adayı olan İhsanoğlu, İstanbul 2. Bölge’de 1. sıradan aday yapıldı.

MHP’de Genel Başkan Devlet Bahçeli, liste üzerinde son sözü söyleyen isimdi. Kendisi 2011 seçimlerinde olduğu gibi Osmaniye 1. sıra adayı olan Bahçeli, listede öncelikle parti yönetimindeki isimleri seçilme ihtimalleri kuvvetli il ve sıralardan aday gösterdi. Dolayısıyla Bahçeli, mevcut milletvekilleri açısından da çoğunluk itibariyle listede yerlerini korudu. Bu noktada, TBMM’de basın toplantılarıyla dikkat çeken Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin liste dışı kalması göze çarptı.

Bahçeli, kendisine karşı genel başkanlık yarışına girmiş Koray Aydın’ı ise yeniden Trabzon’da 1. sıradan aday gösterdi. Bahçeli bir başka parti içi muhalif isim Ümit Özdağ’ı da Gaziantep’de 1. sıraya koydu.

Bahçeli, ayrıca kendi danışmanı ve gazeteci Metin Özkan’ı ise Antalya 9. sıradan aday göstermesiyle dikkat çekti.

MHP’de “yegane sürpriz” olarak yorumlanan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığı ise son günlere değin gizli tutuldu. İhsanoğlu, İstanbul 2. Bölge’de 1. sırada olmasıyla birlikte TBMM 25. Dönemi’nde vekil olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomiyle ilgili açıklamalarına karşı çıkmasıyla dikkat çekmiş Merkez Bankası Eski Başkanı Osman Durmuş da MHP listesinde. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün danışmanlığını da yürütmüş olan Durmuş, Uşak’da 1. sırada aday yapıldı.

MHP’de kamuoyunda yankı uyandıran isimlerden birisi ise, eski futbolcu Saffet Sancaklı oldu. Sancaklı, Kocaeli'nde birinci sıraya yerleştirildi.

MHP’de sadece iki kadın birinci sırada

MHP, 2011 seçimlerinde 3 kadın vekil çıkarmıştı. Şimdi ise 66 kadın aday listede yer aldı. Ancak sadece mevcut vekillerden Ruhsar Demirel, seçim bölgesi Eskişehir’de 1. sırada ve Meral Akşener İstanbul 3. Bölge’de 1. sıraya yerleştirilirken; geriye kalan hiçbir seçim bölgesinde kadın adaylar ilk sırada oturamadı. Mevcut vekil Zuhal Topçu ise, Ankara 1.Bölge’de 2.sıradan aday gösterildi.

Ayrıca CHP Adana Milletvekili ancak şimdi liste dışı olan Faruk Loğoğlu’nun gelini Elif Loğoğlu, Osmaniye 3. sıradan aday gösterildi.

Tunceli adayı haberleştirildi

Bu arada MHP'nin Tunceli'de 1. sıra adayı Namık Dursun ise, Türkiye’deki medyada dikkat çekilen isim oldu. Namık Dursun’un, Tunceli'nin Hozat ilçesinde yaşanan fişleme skandalı ile ilgili gündeme geldiği anımsatıldı. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde Hozat'taki fişleme iddialarını araştırmak üzere kurulan Alt Komisyon’a, 28 köy muhtarı Albay Namık Dursun ile ilgili şikayetlerini iletmişti.

Haberal şoku yaşandı

MHP’de ayrıca CHP Milletvekili Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal da, Ankara 1. Bölge’de 4. sıradan aday oldu. Ancak Erkan Haberal, gün içerisinde gözaltı şoku yaşadı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma çerçevesinde,15 yıl önce bir otelde karıştığı kavga nedeniyle Haberal’ın gözaltına alındığı haberi geldi. Aynı zamanda MHP MYK üyesi olan Erkan Haberal, akşam saatlerinde ise savcılıkta ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG