Erişilebilirlik

‘Merkez Bankası’na Müdahale Olmamalı’


Anadolu Stratejik Araştırmalar Vakfı ANSAV Başkanı Profesör Gökhan Çapoğlu’na göre, Merkez Bankası ve MİT gibi ulusal kurumlara müdahale, Türkiye’nin iç ve dış itibarına zarar veriyor

Türk ekonomisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı arasındaki çekişmeden olumsuz yönde etkilendi. Uzmanlar, taraflar arasında sağlanan uzlaşmaya rağmen genel seçimlere dört ay kala mali sarsıntı tehdidinin geçmediği uyarısında bulunuyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk lirasının ve borsasının hızlı bir şekilde değer kaybetmesiyle düzeni bozulan ekonominin ve finans sektörünün yeniden toparlanması için gerekli bütün adımların atılacağı konusunda söz verdi. Başbakan Perşembe günü de dokuz bakan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın katıldığı bir ekonomi zirvesi düzenledi. Zirveden sonra “Merkez Bankası gereken tedbirleri alıyor” açıklaması yapıldı.

Ekonomide yaşanan çalkantı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz oranları yeterince düşürmediği için Merkez Bankası Başkanı Başçı’yı defalarca eleştirmesinden kaynaklanıyor.

ANSAV Başkanı Profesör Gökhan Çapoğlu da Merkez Bankası’na yapılan müdahalenin çok zararlı olduğunu ve Türkiye’nin itibarına gölge düşürdüğünü söylüyor.

Profesör Çapoğlu Hülya Polat’ın sorularını yanıtladı:

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:11:07 0:00

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG