Erişilebilirlik

Merkel Dördüncü Kez Aday Oluyor


Dünyanın en güçlü kadını olarak nitelenen Almanya Başbakanı Angela Merkel, gelecek yıl yapılacak seçimlerde dördüncü defa Başbakanlığa aday olma kararı aldı.

Bu kararını önce parti yöneticileriyle paylaşan Merkel’in ilerleyen saatlerde kamuoyu önünde de açıklama yapması öngörülüyor.

Mültecilere açık kapı politikasına seçmenin tepkisine rağmen, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı ve Donald Trump’ın Amerika Başkanı olduğu zaman diliminde Merkel Avrupa’da istikrar gücü olarak görülüyor.

Bild am Sonntag’da yayınlanan ankete göre Almanların %55’i Merkel’in dördüncü dönem Başbakanlığına destek verirken %39’u karşı görüş belirtiyor.

62 yaşındaki Merkel, Avrupa’nın en büyük borç krizinde uyguladığı politikalarla uluslararası alanda saygı görmüş, Amerika Başkanı Barack Obama Merkel’i ‘olağanüstü’ müttefik olarak nitelendirmişti.

Trump’ın Amerika’da Başkan seçilmesi ve Avrupa’da aşırı sağcı partilerin yükselişi nedeniyle bazı yorumcular Merkel’i Batı liberal değerlerinin kalesi olarak görüyor.

Bununla birlikte geçen yıl Almanya’nın 900 bin sığınmacıya kapılarını açması birçok seçmeni kızdırmış ve bazı bölgelerde yapılan seçimlerde partisinin oyları azalmıştı.

Merkel’in partisi geçen yılki bölgesel seçimlerde düşüş yaşamış, göçmen karşıtı parti AfD oy patlaması gerçekleştirmişti.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG