Erişilebilirlik

Merkel: 'Avrupa Çökebilir'


Merkel: 'Avrupa Çökebilir'
Merkel: 'Avrupa Çökebilir'

Almanya Başbakanı Angela Merkel Euro bölgesindeki mali sorunların Avrupa’nın İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra karşı karşıya kaldığı en büyük kriz olduğunu söyledi.

Merkel, krizle mücadele için Avrupa’nın daha çok birlik içinde olmaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Merkel, parti üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, 17 ülkeden oluşan Euro bölgesinin Yunanistan, İtalya ve diğer zayıf ekonomilerin borç sorunları nedeniyle dağılması durumunda birlik içinde bir Avrupa’nın çökebileceğini belirtti. Merkel Avrupa’da daha çok siyasi bütünlük sağlanmasını ve Avrupa Birliği’ni yöneten anlaşmaların yeniden gözdeçirilmesini geçirilmesini istedi.

Almanya başbakanı bu açıklamaları Yunanistan ve İtalya’da yeni liderler euro bölgesini tehdit eden büyük borç yükü ve ağır büyüme ile mücadeleye hazırlanırken yaptı.

İtalya 5 yıl vadeli hazine tahvili satarak 4 milyar dolarlık yeni borç alabildi. Tahvillerin ödediği faiz oranı 1997’den beri görülen en yüksek oran olmakla birlikte uzmanlar, tahvillerin satılabilmesi ve Uzakdoğu borsalarındaki yükselişin, Mario Monti’nin başbakanlıa atanmasıyla yatırımcıların İtalya’ya olan güveninin arttığını gösterdiğini söylüyor.

Mario Monto, İtalya’da yeni hükümeti en kısa sürede kurmaya çalışacağını açıkladı.

XS
SM
MD
LG