Erişilebilirlik

Melania Trump Eşini Savundu


Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump’ın eşi Melania Trump, kadınlarla ilgili müstehcen ifadeler kullandığı 2005 yılına ait ses kaydının ortaya çıkmasından bu yana tepki yağmuruna tutulan eşini savundu.

Melania Trump CNN televizyonuna verdiği demeçte, eşinin, televizyon sunucusu Billy Bush tarafından “müstehcen ve kötü şeyler” söylemesi için “dolduruşa getirildiğini” öne sürdü. Melania, eşi Donald Trump hakkında, “Benim tanıdığım insan bu değil. O bir centilmen, nazik. Ve biliyorum ki kadınlara saygı duyuyor,” ifadelerini kullandı.

Trump, ses kaydındaki sözlerinden dolayı özür dilemiş ve kayıtta geçen diyaloğu “soyunma odası sohbeti” olarak nitelemişti.

Melania Trump, eşinin kendisinden de şahsen özür dilediğini ve özrünü kabul ettiğini söyledi. Melania ayrıca, “solcu medya” olarak nitelendirdiği medyayı eşinin itibarını lekelemek için ses kaydını büyük bir mesele haline getirmekle suçladı. Medyanın taraflı ve ikiyüzlü olduğunu savunan Melania, eşinin Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerine Demokrat aday Hillary Clinton lehine hile karıştırıldığı yönündeki iddialarını da desteklediğini belirtti.

Donald Trump da seçimlerin kendisine karşı hileli olduğu yönündeki iddialarında ısrarını sürdürüyor.

Trump, Twitter üzerinden yazdığı mesajlarda, “Seçim gününde ve öncesinde tabi ki büyük çaplı hileler oluyor. Cumhuriyetçi liderler yaşananları neden reddediyor? Bu çok büyük bir saflık!” ifadelerini kullandı.

Seçimlere üç hafta kala yapılan anketlere göre Trump Clinton’ı geriden takip etmeyi sürdürüyor. Trump, seçimlere hile karıştırıldığı iddiası ya da Hillary Clinton’ın son televizyon tartışmasına uyuşturucu almış halde çıktığı, soruların tartışma öncesinde Clinton’a verildiği gibi geçmişte ortaya attığı diğer iddiaları kanıtlayacak bir delil henüz sunmadı.

Yine de, siyasi web sitesi Politico ve anket şirketi Morning Consult’ın yaptığı yeni bir anket, çok sayıda Amerikalı’nın seçimlerin adil olduğuna şüpheyle baktığını ortaya koyuyor. Ankete göre, seçmenlerin yüzde 41’i seçimlerin Trump’tan “çalınabileceğini” düşünüyor. Büyük çaplı seçim hilesi olabileceğini düşünenlerin yüzde 73’ünün Cumhuriyetçi, sadece yüzde 17’sinin Demokrat olduğu da belirtildi.

ABD’de yapılan son seçim anketleri Clinton’ın Trump’la arayı açtığını gösteriyor. Dün yayımlanan bazı anketlere göre Clinton yarışı yüzde 2 ile 12 arasında değişen oranlarda önde götürüyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG