Erişilebilirlik

Melania Trump Daha Ne Kadar Gözlerden Uzak Kalacak?


Melania Trump Ne Kadar Gözlerden Uzak Kalacak?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:24 0:00

First Lady Melania Trump en son Mart ayında Dışişleri Bakanlığı’nın 2017 Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülleri’ni dağıttı. Melania Trump, eşi başkan seçildiğinden bu yana kamuoyunun gözü önünde olmaktan kaçınıyor. Uzmanlar, önümüzdeki aylarda Melania Trump’ın daha fazla sorumluluk üstlenmeye istekli olduğunu söylüyor.

Melania Trump, Mart ayında Dışişleri Bakanlığı’nda Uluslararası Cesur Kadınlar ödülünü alanları ağırladı.

Eşinin göreve başlamasından sonra kamuoyunun gözü önünden uzaklaşan Melania Trump, bu gibi etkinliklere çok seyrek katılıyor.

Melania Trump, Şubat’ta ilk kez Florida’da kamuoyunun önüne çıktı. Trump, Japonya Başbakanı’nın eşiyle müze gezdi.

Melania Trump, yine Şubat’ta İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve eşini Beyaz Saray’da ağırladı, daha sonra da eşinin Kongre’ye hitaben yaptığı ilk konuşmayı izledi.

Oğlu okul yılını tamamlayıncaya kadar New York’ta kalma kararı, Melania Trump’ı eşinin yanından ve kamuoyunun gözü önünden uzaklaştırdı. Profesör Myra Gutin, diğer başkan eşlerinin tam tersini yaptığını söylüyor:

”Melania Trump başından beri çok suskun görünüyor. Siyasetten hoşlanmıyor olabilir. Hele de eşinin Amerika’nın başkanı olması fikrinden hoşlandığını sanmıyorum. Melania Trump’ın kendini rahat hissetmesi için zamana ihtiyacı var.”

Melania Trump, Mart başında New York’ta bir hastanede bir grup çocuğu ziyaret ederek ve Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Washington’da bir yemek vererek geleneksel first lady’lik rolünü üstlenmeye başladı.

First Lady olarak sanal zorbalıkla mücadele etme, kadın ve genç kızları güçlendirme üzerinde duracağını söyleyen Melania Trump, kendisinden önceki First Lady’lerin izinden gidebilir:

"Barbara Bush, okuma-yazma oranının yükseltilmesi için çalışmış, gelini Laura Bush da hem eğitim hem de okuma-yazmanın önemini vurgulamıştı. Hillary Clinton ise sağlık hizmetleri reformunun ateşli savunucusuydu. Çocuklarla gençleri son derece olumsuz yönde etkileyen sanal zorbalıkla mücadele etmek ve kadınları güçlendirmek, Melania Trump’ı eski First Lady’lerle aynı çizgiye taşıyacak iki konu."

Ancak uzmanlara göre Melania Trump, şimdilik, tüm dünyada herkesin en çok ilgi gösterdiği makamlardan biri olan first lady’liğe alışmaya çalışıyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları, gerilim artıyor – 23 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG