Erişilebilirlik

Meksika Körfezi'ndeki Petrol Sızıntısı Obama'yı Harekete Geçirdi


Obama Yönetimi, Meksika Körfezi’ndeki petrol platformunda meydana gelen yakıt sızıntısını “ulusal öneme sahip” olarak nitelendirdi. Bu, hükümetin denize akan petrolün temizlenmesi çabalarına yardımcı olacağı anlamına geliyor.

Louisiana eyaleti valisi Bobby Jindal da, eyaletin 25 kilometre açığına kadar ulaşan yakıt sızıntısı nedeniyle acil durum ilan etti.

Amerikalı yetkililer Meksika Körfezi’ndeki petrol platformunda meydana gelen yakıt sızıntısında ilk tahminlerden 5 kat daha fazla yakıtın denize aktığını belirtiyor.

Amerikan Sahil Güvenliği’nden bir yetkili yeni farkına varılan bir başka çatlak yüzünden her gün denize yaklaşık 795 bin litre ham petrol aktığının tespit edildiğini açıkladı.

Bu arada devam eden petrol sızıntısının çevreye vereceği zararı azaltmak amacıyla bölgede kontrollü yangın çıkartılıyor. Denize sızan petrolün yakılmasıyla Louisiana kıyılarının ve vahşi yaşamın korunması amaçlanıyor.

Petrol sızıntısına Meksika Körfezi’ndeki bir petrol arama platformunda meydana gelen patlama yol açtı. Petrol borusunun patlamada kopan kısmı denizin bin 500 metre derinliğinde bulunuyor.

XS
SM
MD
LG