Erişilebilirlik

Meksika Körfezi'ndeki Fırtına Etkisini Kaybediyor


Amerikan Ulusal Fırtına Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre ‘Bonnie’ tropikal fırtınasının etkisini kaybediyor ve kuzeybatı yönünde Louisiana kıyılarına doğru ilerlemeye devam ediyor

Meksika Körfezi’ndeki petrol temizleme çalışmalarının askıya alınmasına neden olan fırtınanın etkisini kaybetmeye başladığı açıklandı.

Amerikan Ulusal Fırtına Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre ‘Bonnie’ tropikal fırtınasının etkisini kaybediyor ve kuzeybatı yönünde Louisiana kıyılarına doğru ilerlemeye devam ediyor.

‘Bonnie’ fırtınası nedneiyle dün petrol temizleme çalışmaları askıya alınmıştı. İşçiler petrol sızıntısının bulunduğu bölgeden uzaklaştırılırken boşaltma kuyularının inşası için kurulan tesislerde çalışmalar durdurulmuştu.

Temizlik çalışmalarını denetleyen emekli Sahil Güvenlik komutanlarından oramiral Thad Allen petrol kuyusunun temelli kapatılmasının hava durumu nedeniyle gecikebileceğini söyledi. Ancak Allen sızan kuyunun üzerine yerleştirilen kapağın fırtına dayanabileceği konusunda güvence verdi.

Meksika Körfezi’nde patlayan petrol kuyusunun üzerine geçen hafta yerleştirilen kapak şimdilik etkili oluyor ve sızıntı durdurulmuş durumda. Ancak kuyunun tamamen kapatılması için körfezde boşaltma kuyularının inşaatının tamamlanması gerekiyor. Bu çalışmaların en erken Ağustos ayında tamamlanması bekleniyor. Meksika Körfezi’ndeki çevre felaketi 20 Nisan günü Deepwater Horizon sondaj tesisinde meydana gelen patlamayla başlamıştı. Patlamada 11 işçi hayatını kaybetti. Yetkililer patlamadan bu yana Mekisika Körfezi’ne günde 60 bin varil ham petrolün sızdığını hesaplıyor.

Amerikan tarihinin en büyük petrol sızıntısı kıyı bölgelerinde balıkçılık, turizm gibi sektörlere zarar verirken doğal hayatı felce uğrattı.

XS
SM
MD
LG