Erişilebilirlik

Meksika Körfezi’nde Petrol Temizleme Çalışmaları Yeniden Başlıyor


Bonnie fırtınası nedeniyle bölgeden uzaklaştırılan işçiler ve gemiler tehlikenin geçmesi üzerine çalışmalara yeniden başladı

Meksika Körfezi’ndeki fırtınanın etkisini kaybetmesiyle petrol temizleme ve kuyu kapatma çalışmaları yeniden başlıyor.

Fırtına nedeniyle bölgeden ayrılan gemiler ve işcilerin geri döndüğü bildirildi. Bonnie adlı fırtınanın yaklaşması üzerine işçiler bölgeden uzaklaştırılırken boşaltma kuyularının inşası için kurulan tesislerdeki çalışmalar durdurulmuştu.

Öte yandan BP şirketinin başkanı Tony Hayward’ın istifaya hazırlandığı haber veriliyor. Haberlere göre Hayward istifasını Pazartesi günü yapılacak yönetim kurulu toplantısında sunacak.

Patlayan petrol kuyusunun üzerine geçen hafta yerleştirilen kapağın, fırtınanın yolaçtığı şiddetli dalgalara dayandığı ve sızıntıyı durdurmaya devam ettiği bildiriliyor.

Ancak kuyunun tamamen kapatılması için körfezde boşaltma kuyularının inşaatının tamamlanması gerekiyor. Bu çalışmaların en erken Ağustos ayında tamamlanması bekleniyor.

Meksika Körfezi’ndeki çevre felaketi 20 Nisan günü Deepwater Horizon sondaj tesisinde meydana gelen patlamayla başlamıştı. Patlamada 11 işçi hayatını kaybetti. Yetkililer patlamadan bu yana Mekisika Körfezi’ne günde 60 bin varil ham petrolün sızdığını hesaplıyor.

Amerikan tarihinin en büyük petrol sızıntısı kıyı bölgelerinde balıkçılık, turizm gibi sektörlere zarar verirken doğal hayatı felce uğrattı.

XS
SM
MD
LG