Erişilebilirlik

19 Mayıs Ruhu Amerika’da


Sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen Amerika’daki Türkler oluşturdukları, ‘Laik Demokratik Türkiye Platformu’ aracılığıyla 19 Mayıs ruhunu Amerika’ya taşımaya hazırlanıyor.

‘Laik ve Demokratik Türkiye Platformu’ girişimi, Samsunlu gençlerden teslim aldığı Türk bayrağı ile yarın New York’ta düzenlenecek olan, ‘35. Türk Günü Yürüyüşü’ ne büyük bir kitle ile katılmayı planlıyor.

Sloganlarının, “Türkiye Laiktir Laik Kalacak” olacağını belirten platform, amaçlarının Türkiye’de son dönemde laiklik karşıtı çeşitli söylemlere tepki olduğunu belirttiler.

‘Atatürk Devrimlerinin savunucularıyız’

‘Laik ve Demokratik Türkiye Platformu’ başlattıkları girişimi konusunda yayımladıkları basın bildirisinde, “Laik, Demokratik Türkiye ve Atatürk Devrimlerinin savunucuları olarak, 19 Mayıs ruhunu bu bayrakla New York’a taşımak istedik. 19 Mayıs’ta meydanlara inen genç Samsunlular, Atatürk Anıtı’ndan Bandırma vapur iskelesine kadar elden ele dolaştırdıkları Türk bayrağını, dün bize teslim etmek için Samsun’dan New York'a yola çıkardılar. Genç yaşlı, her kesimin desteği ve emeği ile elden ele ulaşan bayrak, önce İstanbul ve bugünde New York'ta olacak. Ülkemizin birlik beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu şu günlerde, Cumartesi günü Türk Günü Yürüyüşü'nde buluşmak üzere” denildi.

Samsun’dan gelen Türk bayrağı Amerika’yı dolaşacak



‘Laik ve Demokratik Türkiye Platformu’ girişiminin sözcülerinden Serdar İlhan Amerika’nın Sesi’ ne konuyla ilgili yaptığı açıklamada, amaçlarının son dönemde Türkiye’de yaşanan laiklik karşıtı söylemlere tepki olduğunu söyledi.

Samsunlu gençlerden teslim aldıkları 19 Mayıs ruhunu temsil eden Türk Bayrağı ile önce ‘Türk Günü Yürüyüşünde’ tek bir sloganla yürüyeceklerini ifade eden İlhan, “Bu slogan da ‘ Türkiye Laiktir Laik Kalacak ‘ olacak” dedi.

İlhan, “Laiklik karşıtı söylemlere tepki için Samsun’dan teslim aldığımız bayrağı Amerika’nın diğer eyalet ve kentlerinde götüreceğiz. Bu ülkede yaşayan Türkler son dönemde artan laik karşıtı söylemlere tepki gösteriyor. 19 Mayıs ruhunu Amerika’ya da taşıyacağız” dedi.

Brooklyn’de Türk Gecesi



‘35. Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali’ kapsamında New York’ta çeşitli etkinlikler de düzenleniyor. Etkinlikler kapsamında Wall Street’ de, Türk bayrağı göndere çekildi. Brooklyn’de ise Türk gecesi düzenlendi. Geceye, Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Atilla Pak’ta katıldı. 35. Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali kapsamında bu akşam bir de balo düzenlenecek. Manhattan’da yarın yapılacak 35. Türk Günü Yürüyüşünün ardından çeşitli etkinlikler de düzenlenecek.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG