Erişilebilirlik

Mattis’den NATO’ya Tam Destek


ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Münih’teki Güvenlik Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Amerika’nın güvenliğinin Avrupa güvenliğine bağlı olduğunu, NATO’nun, üyelerinin savunulmasını öngören ilkesinin ittifakın temel taşı olduğunu kaydetti.

“Transatlantik ittifak Avrupa’nın bütünlüğünü güçlendiriyor” diyen Mattis, doğru şekilde hareket edildiği takdirde Avrupa girişimleri ve NATO’nun birliği karşılıklı olarak birbirini destekleyen unsurlardır,” dedi.

Başkan Donald Trump, geçen ay, NATO’nun artık gereksiz olduğunu söylemişti. Ancak Savunma Bakanı Mattis, Trump’ın tüm gücüyle NATO’yu desteklediğini belirtti. Bununla birlikte Mattis, Avrupa ülkelerinin NATO dahilindeki maddi yükümlülüklerini yerine getirmesi çağrısında bulundu.

Münih’teki Güvenlik Konferansı’na katılan delegeler “uluslararası düzenin” tehlikede olduğu ve Moskova’nın bunda önemli bir tehdit unsuru oluşturduğu görüşünü savundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de “Rusya en büyük komşumuz bu yüzden de NATO ile Rusya arasında güçlü bir diyaloga ihtiyaç var,” dedi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG