Erişilebilirlik

Mattis: ‘Kuzey Kore ile Savaş Felaket Getirir’


Defense Secretary Jim Mattis speaks at the Pentagon, May 19, 2017.
Defense Secretary Jim Mattis speaks at the Pentagon, May 19, 2017.

Kuzey Kore, Pazartesi günü kısa menzilli yeni bir balistik füze denemesi yaparken, ABD Pasifik Kuvvetleri Komutanlığı, füzenin altı dakika havada kaldığını ardından Japonya açıklarına düştüğünü bildirdi.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, bu saldırganlığın cevapsız kalmayacağını söyledi.Abe, Amerika ile ortak hareket ederek, Kuzey Kore’yi bu eylemlerinden caydırmak için gerekli adımları atacaklarını söyledi.

Amerika Savunma Bakanı James Mattis, de Pazar günü katıldığı bir televizyon programında, Kuzey Kore konusunda diplomatik bir çözüm bulunamazsa, durumun çatışmaya dönebileceği ve bunun da bir felaketi beraberinde getireceğini söyledi.

Mattis, “Kuzey Kore rejiminin dünyadaki en kalabalık kentlerden biri olan Güney Kore’nin başkentini menzili içine alan yüzlerce füze fırlatıcıları var” dedi. Mattis, “Bu rejim bölgeye, Japonya’ya, Güney Kore’ye tehdit oluşturuyor ve bir savaş çıkarsa Çin ile Rusya’ya da tehlikeye atabilir” dedi.

Savunma Bakanı, Kuzey Kore ile olası bir çatışmanın insanlık tarihinin muhtemelen en kötü savaşı olacağını da kaydetti.

Sert demeçler verse de Başkan Trump ve yönetiminin Pyongyang ile ilgili net bir politikası yok.

Kuzey Kore’nin Amerika’ya ulaşabilecek nükleer başlık kapasiteli füze geliştirmeye çalıştığı düşünülüyor. Bu amacına ne kadar yaklaştığı ise bilinmiyor.

Amerika, Kuzey Kore tehdidine karşılık olarak bir donanmasını Kore yarımadasına gönderdi ve Güney Kore ile ortak tatbikat düzenledi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG