Erişilebilirlik

Mattis: İran'a Askeri Yanıt Gerekli Değil


Mattis, Tokyo’da Japon mevkidaşı Tomomi İnada ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İran’ın terörü en fazla destekleyen ülke olduğunu ve dünyanın buna seyirci kaldığını savundu.

Savunma Bakanı buna rağmen ABDnin Ortadoğu’ya daha fazla askeri güç gönderme seçeneği için, “Şu an buna gerek olduğunu sanmıyorum” yanıtını verdi. Amerika Maliye Bakanlığı Cuma günü, İran’ın balistik füze denemesi ile bağlantısı olan Ortadoğu ülkelerinden 13 kişi ve 12 kuruma yeni yaptırım kararı almıştı. Yaptırım kararı alınan hedefler arasında Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde İran’ın balistik füze programına teknoloji sağlayanlar da var.

Donald Trump da Twitter hesabında, “İran ateşle oynuyor. Obama’nın onlara ne kadar nazik olduğunun farkında değiller ama ben olmayacağım” mesajı yayınlamıştı.

Trump’ın mesajına İran Dışişleri Bakanı Muhammet Cevat Zarif da Twitter’dan iki dakikalık bir video ile yanıt vermiş ve "İran, güvenliğini halkına dayandırdığı için tehditlerden etkilenmez. Hiçbir zaman bir savaş yaratmayacağız ama sadece kendi savunma araçlarımıza güveniriz" ifadelerini kullanmıştı.

İran devlet televizyonu da İran’ın ABD’ye yaptırım uygulayacağını duyurmuştu. İran Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında “Bölgesel terör gruplarına yarım eden Amerikalı kişi ve kuruluşlara yasal sınırlamalar getirilecektir” dendi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG