Erişilebilirlik

Manning: "Ben Kadınım"


Devlet sırlarını sızdırma suçundan 35 yıl hapse mahkum olan Amerikalı asker bundan böyle Chelsea adlı bir kadın olarak yaşamını sürdürmek istediğini açıkladı

Amerikan tarihinin en büyük devlet sırrı sızdırma olayının sanığı olarak yargılanan Bradley Manning dün 35 yıla mahkum edildikten sonra kadın olduğunu ve bundan böyle Chelsea adlı bir kadın olarak hayatını sürdürmek istediğini açıkladı.

Amerikan medyasında yolladığı bildiride Manning, “Herkesin gerçek beni tanımasını istiyorum. Adım Chelsea Manning ve ben bir kadınım,” dedi.

25 yaşındaki Manning açıklamasında çocukluğundan beri kendisini erkek hissetmediğini, bir an önce kendisini cinsiyet değişikliğine hazır hale getirecek hormon tedavisine başlamak istediğini söyledi. Manning ayrıca bundan böyle yeni adıyla anılmak istediğini de belirtti.

Amerika’da askeri mahkeme Çarşamba günü Manning’i Wikileaks adlı kuruluşa 700 bin belge sızdırmak suçundan 35 yıl hapse mahkum etmişti. Belgelerin arasında Dışişleri Bakanlığı’na ait diplomatik mesajların yanı sıra Irak ve Afganistan savaşına ait savaş raporları da bulunuyordu.

12 hafta süren dava süresince avukatları devlet sırlarını sızdırmasının nedenlerinden biri olarak eşcinsel bir asker olarak hizmet veren Manning’in yaşadığı cinsel kimlik krizini göstermişti.

Bradley Manning'e 35 Yıl Hapis Cezası
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:45 0:00

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG