Erişilebilirlik

Manchester United Takımı Ciddi Bir Mali Krizle Karşı Karşıya


1878 yılında kurulan ve çok sayıda şampiyonluğa imza atan İngiliz futbol takımı Manchester United ciddi bir mali krizle karşı karşıya.

İngiliz futbolseverler, takımın Amerikalı sahibi Glazer ailesinden hala hoşlanmıyor. Floridalı Glazer ailesinin son mali krizi aşmak için kulübün hisselerini satışa çıkarmayı planlaması ise taraftarları iyice kızdırdı.

Taraftarları Manchester United’ın 2005’te Malcom Glazer’a satılmasına öfkelenmişti. Birçoğu Glazer’ın sadece para peşinde olduğunu ve iyi futbolculara yatırım yapmayacağını düşünüyordu. Bugün kulüp, yarım milyon doları aşan borçlarını ödeyebilmek için dışarıdan yatırımcı arıyor. Uzmanlar, sıkıntının Glazer’in borçlanarak kulübü satın almasından kaynaklandığını söylüyor.

Piyasalar ilk başta fazla tepki vermedi. Sica Yatırım’ın Yöneticisi Jeffrey Sica, spor kulüplerine yatırım yapacakların çok dikkatli davranmasını istiyor: “Taraftar gibi değil, yatırımcı gibi davranmak gerekir,. Yatırımcılar, elde edecekleri kara bakar, taraftarın tek düşündüğü ise şampiyonluktur. Eğer takım şampiyonluğa gidecek yolda değilse yatırım yapmak mali açıdan zarar demektir.”

Glazer ailesi bir süre önce kulübün hisselerini üst düzey yatırımcılara arz etmek üzere New York Borsası’na başvuruda bulundu. Aile daha önce bu işlem için Singapur Borsası’nı düşünmüştü.

Malcolm Glazer aynı zamanda Tampa Bay Buccaneers adlı Amerikan futbol takımının da sahibi.

Taraftarlar, Manchester United’in satışa çıkarılacağı haberlerini ilk kez geçen yıl duyulduğunda farklı tepki gösterdi.

Taraftardan biri, “Bence borçları azaltmak, ileride daha iyi oyuncularla sözleşme yapmak için iyi bir fırsat,” diyor.

Başka bir taraftar ise, “Glazer’lar hisse satışından elde ettikleri parayı kulübe harcamaz da kendilerine saklarlarsa taraftar onlardan daha çok nefret eder,” şeklinde konuşuyor.

Uzman Jeffrey Sica, takım maç kazanmaya devam etse de bunun hemen kulübün kara geçeceği anlamına gelmeyebileceğini söylüyor.

Manchester United Takımı Ciddi Bir Mali Krizle Karşı Karşıya
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG