Erişilebilirlik

Mali'de Militan Mevzilerine Hava Saldırısı


Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve Mali geçici devlet başkanı Dioncounda Traore a
Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve Mali geçici devlet başkanı Dioncounda Traore a
Fransız savaş uçaklarının Cumhurbaşkanı Francoise Hollande’in ziyaretinden birkaç saat sonra Mali’nin kuzeydoğusundaki İslamcı militan mevzilerini bombaladığı bildiriliyor.
Fransız haber ajansı AFP’ye göre bir askeri yetkili 30 jetin gece yarısı düzenlenen saldırıda militanların eğitim ve lojistik üslerini vurduğunu açıkladı.

Mali’ye bir günlük resmi ziyaretde bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, terörizmin püskürtüldüğünü, kovalandığını, ama tamamen yenilgiye uğratılmadığını söyledi.
Mali geçici devlet başkanı Dioncounda Traore’yle ortak açıklama yapan Hollande, ülkesinin İslamcı militanlara karşı mücadele yürüten Mali ordusuna gerekli desteği vermekle yükümlü olduğunu vurguladı.
Başkent Bamako’da coşkulu kalabalığın alkışları arasında konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Mali’nin barış ve demokrasi içinde yaşaması amacıyla Fransız birliklerinin bu ülkede savaş verdiğini söyledi,

Devlet Başkanı Traore ise, Fransa’nın askeri müdahalesinden dolayı Hollande’a teşekkür etti, kendi halkından da misillemelerden ve intikam saldırılarından kaçınmasını istedi. Şeriatçı militanların Mali’nin kuzeyinde destek bulduğu kesimlerde yaşayan Berberi asıllı etnik Tuaregler, misilleme tehdidiyle karşıkarşıya.

François Hollande’a Mali ziyaretinde Fransa savunma ve maliye bakanları da eşlik etti. Heyet, başkent Bamako’ya gitmeden önce militanların çekildiği Sevare ve tarihi Timbuktu kentlerine uğradı.
Hollande ve heyeti, Timbuktu’da da coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Heyet ayrıca militanların zarar verdiği söylenen tarihi cami ve kütüphaneyi gezdi.

Fransa cumhurbaşkanı, şeriatçı militanların püskürtülmesinde Mali ordusunun da önemli rol oynadığını söyledi. Hollande, Mali’deki Fransız birliklerinin yerini Batı Afrika ülkelerinin gönderdiği barış gücü askerlerinin doldurmasını istiyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG