Erişilebilirlik

Mali'de Görüş Ayrılığı


Mali geçici cumhurbaşkanı Dioncounda Traore askeri operasyondan önce ülkenin kuzeyini kontrolleri altına alan İslamcılarla görüşme yapılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

Ancak bölgenin yeniden ele geçirilmesine yardımcı olan Fransa‘nın Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian uzlaşma çağrısı yaptı.
Fransız kuvvetlerinin İslamcıların son kalesi olan Kidal Havaalanı’nı ele geçirmesinden iki gün sonra taraflar arasında görüş ayrılıkları çıktı.

Mali geçici cumhurbaşkanı Traore bir Fransız radyo istasyonuna verdiği demeçte İslamcı militanların “diyalog kurmaya uygun olmadıklarını” ancak hükümetin kuzeydeki etnik Tuaregleri temsil eden ayrılıkçı Kuzey Mali Kurtuluş Cephesi ile görüşme masasına oturabileceğini belirtti.
Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian ise Fransa’nın askeri müdahalesinin başarılı olduğunu ancak Mali halkının bir uzlaşma süreci başlatması gerektiğini , ülkede güvenliliğin henüz tam sağlanamadığını vurguladı.

Mali askeri sözcüsü, Sevare ve Gao arasındaki yolda mayın patlaması sonucu en az dört askerin öldüğünü açıkladı
Mali’de bulunan Amerika’nın Sesi muhabiri Anne Look, yollara yerleştirilen mayınların askeri birlikler ve siviller için hala tehdit oluşturduğunu bildirdi.

Fransız kuvvetlerinin Çarşamba günü Mali’nin kuzeyindeki üç kenti daha ele geçirmesinden sonra İslamcı militanların silahlarıyla birlikte dağ köylerine ve geniş çöl bölgesine kaçtıkları haber veriliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG