Erişilebilirlik

Malezya'da Rekor Kırılan Seçim


Oy verme kuyruğunda bekleyen Malezyalılar
Oy verme kuyruğunda bekleyen Malezyalılar
Malezya’da katılma rekoru kırılan seçimde ülkeyi 56 yıldır yöneten Ulusal Cephe koalisyonu ilk sonuçlara göre çok az farkla önde gidiyor.
Seçim kurulu yetkilileri 28 milyon nüfuslu ülkede katılma oranını yüzde 80 olarak açıkladı.

İlk sonuçlara göre iktidardaki Ulusal Cephe özellikle geleneksel olarak güçlü olduğu kırsal kesimlerde az farkla önde gidiyor. Muhalefet ise başkent Kuala Lumpur dahil kent merkezlerinde büyük varlık gösteriyor. Parlamentonun 222 üyesinin belirleneceği seçimlerle ilgili nihai sonuçların Pazartesi günü açıklanması bekleniyor.

Seçim, seçmenlerin parmaklarına sürülen mürekkebin kolayca çıktığı, bu nedenlemükerrer oy verildiği ve yabancılara oy kullandırıldığı gibi yoğun hile söylentileri içinde geçti.

Başbakan Necip Rezak’ın liderliğindeki Birleşik Malezya Ulusal Cephesi ülke 1957’de İngiltere’den bağımsızlığını kazanmasından beri yapılan hiçbir seçimi kaybetmedi.
Ancak muhalefet lideri Enver İbranim’in üç partiden oluşan koalisyonu, Ulusal Cepheden duyulan yaygın hoşnutsuzluğun kendilerini iktidara getirmesini umuyor. Uzmanlar da , Ulusal Cephenin seçimi kaybedebileceği ya da en azından zayıflayacağı tahmininde bulunuyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG