Erişilebilirlik

Malezya Uçağının Geri Döndüğü Belirlendi


Kaybolan Malezya uçağındaki yolcuların ağlayan yakınları
Kaybolan Malezya uçağındaki yolcuların ağlayan yakınları
Malezya hava yollarına ait bir uçağın 293 yolcusuyla kaybolması olayını soruşturan yetkililer radarlarda uçağın bilinmeyen bir nedenle kaybolmadan önce geri döndüğünün görüldüğünü açıkladı.

Malezya hava kuvvetleri komutanı General Rodzali Davut, Kuala Lumpur’dan Pekin’e gitmekte olan Boeing 777-200 tipi uçağının kaybolmadan önce rotasını hangi yönde ve ne kadar uzaklıkta değiştirdiği konusunda bilgi vermedi.
General Davut sadece askeri ve sivil radarların uçağın geri dönüş yaptığını gösterdiğini söylemekle yetindi

Bölgede yoğun bir arama çalışması sürdürülürken Vietnamlı yetkililer alçaktan uçan bir uçağın Tho Chu adasının yaklaşık 90 kilometre güneyinde su üzerinde yüzen bazı üçgen şeklinde parçalar belirlediğini bildirdi.
Vietnam medyası parçaların kaybolun uçağa ait olabileceği yorumunda bulundu.

Vietnam hükümeti, arama uçaklarının yolcu uçağının radardan kaybolduğu bölgede denizin üzerinde iki büyük petrol tabakasına rastladığını bildirdi ve bölgeye kurtarma gemileri gönderdi.

Her biri 15 kilometre uzunluğunda olan petrol tabakaları, Vietnam’ın güney ucundaki Tho Chu adasının 240 kilometre uzağında keşfedildi. Vietnamlı yetkililer, kayıp Boeing 777 uçağından en son bu noktada sinyal alındığını söylüyor. Uçakla irtibat, Kuala Lumpur’dan havalanmasından bir saat sonra kesilmişti.

Bu arada Tayland polisi pasaport çalıp satan bir şebekeyi soruşturuyor.
Kayıp Malezya Havayolları’na ait uçakta uçan iki yolcunun çalınmış pasaportlarla seyahat ettiği ortaya çıkmıştı.

Uçağın yolcu listesinde adları geçen biri İtalyan, diğeri Avusturyalı iki yolcunun Kuala Lumpur’dan Pekin’e giden uçağa hiç binmediği açıklandı. 239 kişinin bulunduğu uçak, Cumartesi sabaha karşı radar ekranlarından kaybolmuştu. İki kişinin pasaportlarının son iki yıl içinde Tayland’da çalındığı belirtildi.

Pasaportu çalınan Avusturya vatandaşı bu süre içinde ülkesine dönerken, İtalyan vatandaşıysa Tayland’da yaşamaya devam ediyor. Çalıntı pasaportlarla seyahat eden kişilerin kim olduğuysa bilinmiyor.

Uçakta 14 ülkeden yolcu bulunuyordu. Amerika Dışişleri Bakanlığı da üç Amerikan vatandaşının aynı uçakta olduğunu bildirdi.

Boeing 777-200 uçaklarının karıştığı en son kaza geçen Temmuz ayında Asiana Havayolu uçağının San Francisco’da inişe geçtiği sırada düşmesi olmuştu. Üç kişinin öldüğü kazaya pilotaj hatasının yol açtığı düşünülüyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG