Erişilebilirlik

Madison’da Polis Şiddetine Protesto


Madison’da Polis Şiddetine Protesto
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00

Amerika’nın Ortabatı eyaletlerinden Wisconsin’de 19 yaşındaki silahsız melez bir genci vurarak öldüren beyaz polis memuru hakkında suç duyurusu yapılmayacağı kararı, eyalet başkenti Madison’da büyük tepkiyle karşılandı. Ölen gencin ailesi, protesto gösterilerinin barışçı çerçevede yürütülmsi çağrısında bulundu.

Wisconsin eyaleti Dane İlçesi Başsavcısı Ismael Ozanne, Tony Robinson Jr’ı vuran polis memuru hakkında suç duyurusu yapılmayacağını bildirdi. Başsavcısı Ozanne, incelediği kanıtların, polis memuru Matt Kenny’nin 6 Mart gecesi Tony Robinson Jr’ın oturduğu eve yapılan ihbar sonucu öldürücü güç kullanmasını destekler nitelikte olduğunu söyledi. Polis memuru Kenny, Robinson’u çıkan arbedede yedi kez vurmuştu.

Ozanne, verdiği kararın maalesef Tony Robinson Jr.’u geri getirmeyeceğini ve yargı sistemindeki ırksal ayrımcılığı da sona erdirmeyeceğini de söyledi.

Polis memuru Matt Kenny’nin suçsuz bulunması, Robinson’un ailesinden büyük eleştiri aldı. Robinson’un amcası Turin Carter, 19 yaşındaki yeğenini öldüren polislerin aslında o eve onu korumak amacıyla çağrıldıklarını söyledi. Turin Carter, her ne kadar farklı bir sonuç beklemiş olsa da Başsavcı Ozanne’ın kararının kendisini şaşırtmadığını söyledi.

Turin Carter ve ailenin diğer fertleri, Tony Robinson’un 6 Mart’ta vurulduğu yerin yakınında toplanarak başsavcının kararını protesto etti. Carter, kendisinin ve ailesinin sistemdeki yanlışlıklar yüzünden büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.

Tony Robinson Jr’un ailesi, şiddet eylemlerini engellemek amacıyla Madison’da kararı protesto eden kalabalığa itidal çağrısında bulundu.

Robinson’un ölümünden bu yana Madison’da düzenlenen gösterilerde olay çıkmadı.

Kararın açıklanmasından birkaç saat sonra yüzlerce kişinin Wisconsin eyalet meclisine yaptığı protesto yürüyüşü de olaysız geçti.

acısının hiç dinmeyeceğini söyleyen Robinson’un anneannesi Sharon Irwin, adaletin böyle olmaması gerektiğini de söyledi.

Robinson ailesinin avukatları kendi soruşturmalarını yürüteceklerini açıkladı. Protesto gösterilerininse devam etmesi bekleniyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG