Erişilebilirlik

Lübnan Ordusu Suriyeli Militanlarla Savaşıyor


Arsal'ın dış mahallelerinde İslamcı militanlarla savaşan Lübnan birlikleri
Arsal'ın dış mahallelerinde İslamcı militanlarla savaşan Lübnan birlikleri

Lübnan birlikleri Suriye sınırı yakınında üç gündür İslamcı militanlarla çarpışıyor.

Lübnan ordusu sınır kasabası Arsal’da çıkan çatışmalarda en az 16 askerin öldüğünü, 22’sinin ise kayıp olduğunu açıkladı. Yine açıklamaya göre ilerleyen birlikler 50 militanın cesedini buldu.

Çatışmaların sabah erken saatlerde hafiflemesinden yararlanan Lübnanlı siviller ve Suriyeli mülteciler otomobil ve kamyonlara dolarak kasabadan kaçtı.

Çatışmalar Cumartesi günü Arsal’da Lübnan güvenlik görevlilerinin el-Kaide bağlantılı El-Nusra Cephesinin komutanlarından Suriyeli İmam Ahmet Cuma’yı tutuklaması üzerine çıktı.

Lübnanlı yetkililer, sınır muhafızlarının kontrol noktasında Cuma’yı gözaltına almasının ardından Suriyeli islamcı militanların kasabaya saldırdığını bildirdi. Silahlı militanların kasabaya girerek arkadaşlarının serbest bırakılması çağrısı yaptığı, ardından bazı asker ve polisleri rehin aldığı belirtildi.

Lübnanlı yetkililer Pazar günü Suriyeli isyancıların en az 12 Lübnan güvenlik görevlisini rehin tuttuklarını açıkladı.

.Lübnan ordusu, Suriye’deki şiddet olaylarının ülkelerine sıçramasına ve yabancı militanların tehdidine izin verilmeyeceği uyarısında bulundu.

Suriye iç savaşı sırasında şiddet olayları zaman zaman komşu Lübnan’a da sıçrayabiliyor. Lübnan’daki Şii Hizbullah grubu da, Suriye’de Esat güçlerinin yanında savaşıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG