Erişilebilirlik

Los Angeles'ta Ünlülerin Kıyafetlerini Satan Butikler


Hollywood sign
Hollywood sign

Los Angeles denince akla Hollywood yıldızlarının ışıltılı hayatları ve giydikleri pahalı, lüks kıyafetler gelir. Çoğumuz, yıldızların ödül törenlerinde giydikleri kıyafetleri sadece televizyonda görüyoruz. Oysa Los Angeles’ta yaşayanların, ünlülerin giydikleri kıyafetleri ucuza satın alabilme imkanları var. Bu kıyafetleri satan butikler, Los Angeles’ta alışveriş kültürünün de önemli bir parçası.

Elizabeth Kaye gibi hazine avcıları, Address adlı butiğe, çoğu film yıldızı olan Amerika’nın en zenginlerinin giydiği ünlü modaevlerinin ikinci el kıyafetleri için geliyor. Butiğin sahibi Maureen Clavin, 1960‘ların başından beri ünlülerin kıyafetlerini satıyor. Clavin, ”Ünlülerin evlerine gidiyorum ya da yardımcıları bize kıyafetleri getiriyor. Fiyatları yazıyorum, kimse kötü sürprizlerle karşılaşmıyor. Kıyafetler satıldıkça eski sahiplerine çek yazıp gönderiyorum,” diyor.

Birçok ünlü satışlardan paylarına düşeni hayır kurumlarına bağışlıyor. Butiğin sadık müşterilerinden Elizabeth Kaye daha önce ünlü markaları tam fiyat ödeyerek büyük mağazalardan aldığını ancak burayı keşfettikten sonra alışveriş alışkanlıklarını değiştirdiğini söylüyor. Kaye, ”Bu butiğe gelip de en muhteşem kıyafetleri daha önce hiç görülmemiş fiyatlarla satın alabileceğimi görünce çok şaşırmıştım. Ünlü markalara bin 600 dolar vereceklerine bir parçayı 300 ya da 400 dolara almak çok hesaplı geliyor,”diyor.

Bütçesi daha kısıtlı olanlar içinse 20 dolarlık giysilerin bulunduğu, bir fiyatına iki giysi satılan bir bölüm var. Sinema ve moda tutkunları için It’s A Wrap adlı butikse Hollywood temalı kıyafetler sunuyor. ‘It’s A Wrap’ yönetmenlerin filmlerinin son sahnelerini çekerken kullandıkları bir söz. Satılan kıyafetler televizyon ve filmlerde giyilmiş. Butiğin sahibi David Bright, ”Televizyon ve sinema filmlerinin çekiminde çok sayıda kıyafet kullanılıyor. Sonra bunları ne yapacaklarını bilemiyorlar. Biz bunları stüdyolardan alıp müşterilerimize satıyoruz,” diye konuşuyor.

Bright, kıyafetlerin yüzde 50 ila 75 oranında indirimle satıldığını söylüyor. Kıyafetlerin üzerindeki etiketlerde hangi televizyon dizisi ya da filmde kullanıldığı da yazıyor. Sherrie Goldman kıyafetleri sadece ucuza almadığını, bazen de ünlü moda evlerinin kreasyonlarını alarak gardrobuna kaliteli mallar eklediğini söylüyor. Butik müşterileri biraz sabır ve şansla çok para harcamadan da yıldızlar gibi giyinmenin mümkün olduğunu söylüyor.

XS
SM
MD
LG