Erişilebilirlik

Los Angeles'ta Polisle Siyahlar Arasındaki Gerginlik Sürüyor


Los Angeles'ta Polisle Siyahlar Arasındaki Gerginlik Sürüyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:04 0:00

Pek çok çocuk Los Angeles'ta, mahallenin siyah sakinleriyle polis arasındaki gerginliğin farkında değil. Tek bildikleri, havalı bir araba kullanan bu polis memuruyla birlikte eğlenceli vakit geçirdikleri.

Los Angeles Polis Teşkilatı için toplumla içiçe olmak, polislere yönelik olumsuz algıyı ortadan kaldırmak için çok önemli.

Black Lives Matter, Siyah Hayatlar Önemli hareketine mensup bu protestocular, emniyet müdürünün istifasını istiyor. Göstericiler, geçen yıl Los Angeles’ta siyah bir kadını vurarak öldüren polis memurunun kuralları ihlal etmediği yönündeki mahkeme kararını protesto ediyor. Polis, vurulan kadının bir polis memuruna bıçakla yaklaştığını iddia ediyor ancak birçokları bu iddiaya inanmıyor.

Siyah Hayatlar Önemli hareketinin Los Angeles lideri Melina Abdullah, ”Amerika’da birçok kenttle olduğu gibi Los Angeles’ta da polisin halka yönelik tavrında çok ciddi sorunlar var. Siyahlar, yoksullar ve akıl sağlığı yerinde olmayanlar, bundan en çok etkilenenler” diye konuşuyor.

Los Angeles, ırksal gerginliklere yabancı değil. Bundan 20 yıl önce siyah Rodney King’in polis tarafından dövülmesi, Los Angeles’ta görevli polis memuru Andrew Neiman dahil herkesin hatırladığı bir olay. Neiman, o olayın kendini çok etkilediğini söylüyor. Şu günlerde de toplumun yeni bir dönüm noktasında olduğunu belirten Neiman, herkesin gerginliklerin üstesinden gelmek için daha çok çaba harcaması gerektiğini vurguluyor.

Neiman’a göre akıllı telefonlar ve sosyal medya, ırksal gerginlikleri körüklüyor, çünkü görüntüler herhangi bir içerik ya da anlayıştan yoksun olarak hemen internette yayınlanıyor.

Kimilerine göreyse teknoloji, polisin hesap vermesini sağlıyor.

Ancak her iki taraf da anlayışların değişmesi gerektiğini söylüyor.

Los Angeles’ın güneyinde yaşayanlar, suç çetelerini önlemek için sokaklarda daha çok polis görmekten memnun.

Polis ve mahalle sakinleri, iyi ilişkiler kurmanın iki tarafı da karşılıklı güven inşa etmeye bir adım daha yaklaştırdığı görüşünde.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG