Erişilebilirlik

Londra’ya Müslüman Belediye Başkanı


Londra'da düzenlenen belediye başkanlığı seçiminde, bu göreve ilk defa bir Müslüman aday seçildi. Pakistanlı göçmen bir ailenin oğlu olan 45 yaşındaki Sadık Han, muhafazakar rakibi Zac Goldsmith'i büyük bir farkla geride bıraktı.

İşçi Partili Han’ın seçilmesiyle, iki dönemdir Muhafazakar Parti'nin elinde olan belediye de el değiştirmiş oldu.

Oyların yaklaşık yüzde 43’ünü alan Sadık Han, daha önce de bakanlık yapmış bir isim ancak Londra Belediye Başkanlığı, İngiltere’de çok daha güçlü bir makam. Sadık Han için şimdiden “İngiltere’nin en güçlü Müslüman’ı” yorumu yapılıyor.

Otobüs şoförü bir baba ve terzi bir annenin oğlu olan Sadık Han, 12 adayın olduğu yarışı, Muhafazakar Zac Goldsmith ile başa baş götürmüştü. Yahudi milyarder bir işadamının oğlu olan Goldsmith, Han’ın yaklaşık 9 puan gerisinde kaldı.

Başbakan David Cameron dahil olmak üzere İngiliz siyasetçilerin aşırı İslamcılık yanlısı olarak gördüğü Süleyman Gani'ye yakın olduğu iddiaları ise Sadık Han'ın kampanyasına gölge düşürmüştü.

Han bu iddialara, aşırılıkla verdiği mücadeleden örneklerle karşılık verdi. Bu örneklerden biri, Süleyman Gani'yi, imam olduğu camiden radikal görüşleri nedeniyle attırmasıydı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG