Erişilebilirlik

Londra'da Terör Saldırısı


İngiltere'nin başkenti Londra, yeni bir terör saldırısı ile sarsıldı. Öğle saatlerinde İngiltere Parlamentosu’nun dışında silah sesleri duyuldu. Bu sırada Parlamento binasına giriş ve çıkışlar kapatıldı. Ardından Westminster köprüsü üzerinde bir kişi kullandığı aracı yayaların üzerine sürdü ve Meclis başkanı da bir polis memurunun saldırgan tarafından bıçakla saldırıya uğradığını açıkladı. Keith Palmer adlı bu polis memuru kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olayların ardından açıklama yapan Londra Polisi yetkilileri yaşananların bir terör saldırısı olduğunu bildirdi. Olayda aralarında saldırgan ve bir polisin de olduğu beş kişi öldü, en az 40 kişi de yaralandı.

Westminster köprüsünde saldırganın, kullandığı aracı yayaların üzerine sürmesi sonucu yaralanlar arasından da hayatını kaybedenler olduğu açıklandı.

Olayın ardından Meclis çalışmalarına ara verildi.

Bölge polis kordonu altına alındı ve metro seferleri de durduruldu.

Başbakan Theresa May'in de olay sırasında Parlamento'da olduğu, saldırı sırasında May'in önce Parlamento'da güvenli bir bölüme, ardından da ofisine götürüldüğü açıklandı

Daha sonra Başbakan Theresa May'in güvenlik komitesini acil olarak toplayacağı duyuruldu.

BBC, bölgede bombalı bir araç olduğu şüphesi ile Parlamento binasının boşaltılması işleminin de iptal edildiğini haber vermişti. Bölgede çalışmanın tamamlanmasının ardından Parlamento binası boşaltıldı.

Polis ayrıca halktan bölgeden uzak durmasını, hali hazırda bölgede anti-terör timlerinin çalışma yürüttüğünü söyledi.

Bir süre sonra Londra'da metro seferlerinin normale dönmeye başladığı haberi geldi. İngiltere İçişleri Bakanı önceliklerinin insanların güvenliğini sağlamak olduğunu kaydetti.

Saldırı ile ilgili olarak Amerika Başkanı Donald Trump İngiltere Başbakanı Theresa May ile telefonda görüştü.

"London Eye" olarak bilinen Londra'nın simgelerinden olan büyük dönme dolap da saldırı sonrası durduruldu. Saldırı anında dönme dolapta olanlar polisin talimatı ile dönme dolabın durdurulması üzerine saatlerce kabinlerin içerisinde beklemek zorunda kaldı.

Londra'da Terör Saldırısı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG