Erişilebilirlik

Amerika'da "10 Bin Türk" Kampanyası


Amerika'da "10 Bin Türk" Kampanyası
Amerika'da "10 Bin Türk" Kampanyası

Amerika Türk Koalisyonu Siyasi Eylem Komitesi (TC-USA PAC) 29 Ekim Cumhuriyet Bayaramı'na kadar 10 bin Türk'ten destek bekliyor

Amerika’da TC-USA Siyasi Eylem Komitesi’nden “10 Bin Türk Kampanyası"

Washington'daki Türk Koalisyonu Siyasi Eylem Komitesi “10 BİN TÜRK” kampanyası başlattı. Amerika Türk Koalisyonu TCA Başkanı Lincoln McCurdy’ye göre, koalisyonun Amerikan federal yasalarına göre siyasi faaliyetleri ve adayları destekleme izni bulunmuyor. Bu yüzden 2007’de TCA Siyasi Eylem Komitesi (TCA-PAC) adlı ayrı bir dernek oluşturuldu. Amerika’da Siyasi Eylem Komiteleri’nin politikada para toplama ve adayları destekleme faaliyetlerinde bulunması mümkün. McCurdy, Amerika’da şu anda Washington’daki TCA-PAC’le birlikte Houston-Teksas’dakiyle birlikte iki PAC bulunduğunu söyledi. Amerika’nın Sesi Televizyonu’nun programına katılan TCA Başkanı Lincoln McCurdy, Siyasi Eylem Komitesi’nin (PAC) mali sorumlusu olduğunu ve yasaları ihlal etmemek için iki derneği ve işi ayrı tutmaya büyük özen gösterdiğini söyledi.

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na Kadar 10 Bin Türk”

Lincoln McCurdy, yeni kampanyanın amacının 29 Ekim 2010’a kadar 10 bin Amerikalı Türk veya Türk dostundan destek toplamak olduğunu söyledi. 10 bin Türk ve Türk dostunun biraraya gelmesinin Amerikan siyasi hayatında Türkler’in etkisini arttıracağını belirten McCurdy, bunun Amerika’da Türkiye’yle ilişkiler konusundaki diyaloğu değiştirmekte çok yararlı olacağını bildirdi.

TC-USA Siyasi Eylem Komitesi’nin çalışmaları sayesinde Ermeni tasarısına Kongre’de verilen desteğin son yıllarda azaldığına dikkati çeken Lincoln McCurdy,bu yıl tasarının Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu’ndan sadece bir oy farkla geçtiğini hatırlattı. Kongre’deki Türk Dostluk Grubu’na katılan milletvekillerinin sayısının da 100’e ulaşatığını anımsatan McCurdy, bu konuda yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

“Türk-Amerikan İlişkileri Çok Önemli”

“Uluslararası ilişkilerde Amerika’yla Türkiye arasındaki ilişkiler kadar önemli olan çok azdır,” diyen McCurdy, Türkler’in Amerika’da yaşamın her kesiminde büyük başarılara imza atmış olmalarına rağmen siyasetle ilgilerinin bugüne kadar fazla olmadığını, bu yüzden de seslerini duyuramadıklarını söyledi. “10 Bin Türk” kampanyasının amacının da Amerika’da yaşayan Türkler’in sesinin siyasi alanda daha çok duyulmasını sağlamak olduğunu belirten Lincoln McCurdy, “Amerikan siyasi ve sosyal yaşamında yepyeni bir Türk-Amerikan etkinlik sayfası açıyoruz,” dedi. Türkler’in diğer etnik gruplara göre bu açıdan geride kaldığını belirten Lincoln McCurdy, yerel veya federal düzeyde seçime katılmak isteyen adaylar için “10 Bin Türk” kampanyasının önemli bir destek oluşturacağını kaydetti.

“TCA-USA PAC 2007’den beri siyasi kampanyalara 270,000 dolar katkıda bulundu”

Lincoln McCurdy, bugüne kadar yerel düzeyde seçim kazanmış sadece iki Türk asıllı Amerikalı bulunduğunu hatırlatarak, her alanda kendinden söz ettiren Türkler’in varlığına rağmen bugüne kadar siyasete yatırım yapmamış olmalarının Türkler’i çok geride bıraktığını ve bunun değişmesi zamanının çoktan geldiğini bildirdi.

XS
SM
MD
LG