Erişilebilirlik

Lieberman: 'Yakın Gelecekte Filistin Devleti Öngörmüyorum'


İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, önümüzdeki iki yıl içinde bağımsız bir Filistin devleti kurulmasına ihtimal vermediğini açıkladı.

Lieberman, “iyimser biri” olduğunu söylemekle birlikte uluslararası görüşmecilerin Filistin devleti kurulması için belirlediği tarihi inandırıcı bulmadığını söyledi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Lieberman’ın açıklamasını kınadı ve İsrailli bakanı uluslararası barış çabalarını engellemekle suçladı.

Lieberman bu açıklamasını, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’la görüşmesi sırasında yaptı. Rusya; Amerika, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’le birlikte Ortadoğu Dörtlüsü’nün üyesi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Filistin devletinin kurulmasına izin vermekle birlikte, Doğu Kudüs’ün Filistinlilerin kontrolüne verilmesine şiddetle karşı çıkıyor. Filistinliler Doğu Kudüs’ü gelecekteki başkentleri olarak görüyor.

Bu arada Amerika’nın Ortadoğu özel temsilcisi George Mitchell, taraflar arasındaki dolaylı görüşmeleri devam ettirmek amacıyla bölgeye gidiyor.

XS
SM
MD
LG