Erişilebilirlik

Lieberman: 'Filistin'le Barış Olmaz'


Lieberman: 'Filistin'le Barış Olmaz'
Lieberman: 'Filistin'le Barış Olmaz'

İsrail Dışişleri Bakanı, mevcut aşamada Filistin yönetimiyle barış anlaşmasının mümkün olmadığını söyledi.

Avigdor Lieberman, İsrailli diplomatların katıldığı bir konferansta, bir barış anlaşması yerine Filistinlilerle güvenlik ve ekonomi konularını kapsayan geçici bir anlaşma imzalanması gerektiğini savundu.

Lieberman, ne kadar cömert davranırlarsa davransınlar, Filistinlilerin kendileriyle yapılan tüm anlaşmaları reddedeceklerini ve İsrail’in güvenliği açısından onarılamaz boşlukların var olduğunu iddia etti.

İsrail Dışişleri Bakanı ayrıca, iletişimde oldukları mevcut Filistin yönetiminin, kendi seçimlerini iptal etmesinden dolayı “meşru olmadığını” da öne sürdü.

Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, geçen yıl yapılması planlanan seçimleri iptal etmiş ve yerine yeni bir seçim tarihi belirlememişti.

Öte yandan İsrail ordusunun Gazze’de iki Filistinli militanı öldürmesinin ardından sınır bölgesinde durum gerginliğini koruyor.

İsrailli askeri yetkililer, öldürülen Filistinlilerin sınır bölgesindeki yollara patlayıcı yerleştirmeye çalışan İslami Cihad üyeleri olduğunu savunuyor.

İsrail Başbakan Yardımcısı Silvan Şalom, dün Gazze’yi kontrolü altında bulunduran Hamas’a yönelik uyarısında Filistinlilerin saldırılarını durdurmak için “ezici güç” kullanmaya hazır olduklarını açıkladı.

Geçen hafta Filistinli militanlar Gazze’den İsrail’in güneyine roket ve havan ateşi açmış, en az bir kişiyi yaralamıştı. Hamas, Cumartesi günü Gazze sınırında gerginliğin azalmaması halinde İsrail’e karşı saldırıları arttırmaya hazır olduğunu açıklamıştı.

XS
SM
MD
LG