Erişilebilirlik

Lice’de Askeri Time Saldırı


Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde askeri üs bölgesine PKK'lılar roketatarlı saldırı düzenledi. Saldırı Lice ile Bingöl'ün Genç ilçeleri arasında bulunan Abalı Jandarma Karakolu'nun güvenliğini sağlamak üzere inşa edilen Kıllıhane Üs Bölgesi'nde düzenlendi.

Saldırıdan sonra çıkan çatışmada bir üsteğmen yaşamını yitirdi. Yaralanan dört asker Diyarbakır’daki hastanelerde tedavi altına alındı. Saldırının ardından bölgede operasyon başlatıldı. PKK’lıların kaçış noktaları savaş helikopterleri tarafından ateş altına alındı.

Saldırıyla ilgili olarak valilik şu açıklamayı yaptı: “İlimiz Lice İlçesi, Abalı Jandarma Karakolu, Kıllıhanetepe mevkii üs bölgesi yapım çalışmalarında kullanılan araçları korumakla görevli askeri personelimize, bölücü terör örgütü mensuplarınca saldırıda bulunulmuştur. Saldırıda 1 askeri personelimiz şehit olmuş 4 askeri personelimiz yaralanmıştır. Saldırıyı düzenleyen bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için hava destekli operasyon başlatılmıştır.”

Valiliğin açıklamasından yaklaşık 3 saat sonra yaralı askerlerden biri daha hastanede hayatını kaybetti. Böylece ölü sayısı 2'ye yükseldi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG